Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej! Prowadzę badania mające na celu zbadać stan skóry u osób uzależnionych/nadużywających. Badania dotyczą wszystkich substancji psychoaktywnych wyłączając te legalnie dostępne w Polsce (w temat wpisują się również leki stosowane poza zaleceniami lekarza). Jestem kosmetologiem, ale jestem również osobą współuzależnioną, stąd pomysł na temat pracy magisterskiej i badań "Problemy i potrzeby dotyczące skóry i jej przydatków osób uzależnionych od substancji psychoaktywnych". W moich badaniach przeprowadzam wywiady na podstawie określonych pytań, zazwyczaj wywiad prowadzę w formie rozmowy, wówczas w razie wątpliwości można mi zadawać pytania. Drugą opcją udziału w badaniu jest udzielenie odpowiedzi na te same pytania, ale w formularzu online, do którego wklejam link poniżej.
Zapraszam Was do udziału w moim badaniu.

Link do pytań w formularzu: https://forms.gle/fLzrboAQjjgGiY8b6

P.S. Oczywiście, postaram się pomóc Ci w zakresie Twojego problemu, jeżeli dasz mi znać, że potrzebujesz takiego wsparcia
  • 1907 / 432 / 4
wiele do powiedzenia mieli by "efedronowcy", skóra po źle zrobionych syntezach tego związku wygląda tragicznie.
DXM
  • 2939 / 245 / 0
Jedynie po nietrafionych strzałach. Nawet waląc metkata bez filtracji (przepis w 15 minut, który idzie zrobić w 10min albo i mniej obecnie) skóra wygląda w miarę normalnie, tylko na zjeździe człowiek ma wrażenie, że jest chodzącym trupem i że tak wygląda.
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.