Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Około rok temu przyjąłem dawkę 70mg 4-AcO-DMT. Podczas tripa usłyszałem nagle cichy pisk dochodzący jakby ze środka czaszki, który w ciągu 2-3 sekund stał się bardzo intensywny, po czym nagle poczułem... jakby ogromne ciśnienie (choć nie jest to najlepsze określenie) i odgłos "trach" W MÓZGU. Bardzo podobne do scen w filmie "Efekt motyla". Podczas owego tripa powtórzyło się to pare razy. Przez następne pare dni nie działo się nic dziwnego, percepcja w normie itp. Sądziłem że była to po prostu nieprzyjemna wkrętka, której realność nie była po tej dawce niczym dziwnym. Jednak owo zjawisko powtarza się do teraz, nie częsciej niż raz na dwa-trzy tygodnie, czasem rzadziej. Odczuwam je rano, gdy znajduję się jeszcze w stanie pół-snu bądź w czasie drzemki. Jakieś pomysły co może być nie tak? Dodam że nie odczuwam żadnych innych efektów, pamięć, koncentracja itp itd są w normie.
Uwaga! Użytkownik Skorupeq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3205 / 388 / 0
Piski ze środka czaszki to najprawdopodobniej podwyższone ciśnienie w uchu środkowym co przy takiej dawce nie jest niczym niezwykłym. Są dwie możliwości, najbardziej prawdopodobna to taka że bardzo się podświadomie przejąłeś tym zdarzeniem, teraz regularnie to wychodzi na wierzch i jest to czysto psychiczna sprawa (wkrętka). Druga możliwość to jakieś fizyczne uszkodzenie naczyń w uchu środkowym lub okolicy, żeby to wykryć musiałbyś udać się do neurologa i zrobić tomografię i/lub rezonans.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.