Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 237 / 13 / 0
Przestawilo ci sie cos(tak wydaje mi sie xd). Kiedys cos podobnego mieewalem, rzadkosc, po paru dniach przechodzilo zazwyczaj. Rzules gume w trakcie zabawy? U mnie pojawialo sie to, kiedy dosyc namietnie memlalem geba :D
Uwaga! Użytkownik Pompejszyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 177 / 6 / 0
Gum bardzo rzadko, czasami cukierka jakiegoś 😜 trochę mnie to już denerwuje bo mija miesiąc a poprawy nie ma....
  • 35 / 20 / 0
Dobra, poradzę coś z autopsji.
Swego czasu borykałem się z dużym problemem występującego szczękościsku przy okazji zażywania (głównie) stymulantów. Oprócz tego tendencyjnie gryzłem wnętrze jamy ustnej, szczególnie wargi - kilka następnych dni po "mieleniu gębą" wszelkie ciepłe, pikantne, kwaśne i słone jedzenie sprawiało duży ból z uwagi na poranioną gębę i wargi.
Postanowiłem że to bez sensu i muszę poszukać rozwiązania problemu, stąd moje sprawdzone sposoby:

- Gumka recepturka założona na nadgarstek. Jak zaczynałem mielić, to ciach, strzał w łapę. Mózg bramkuje i faworyzuje bodźce - chwilę popiecze i zwróci uwagę umysłu na krótkotrwały ból, co przynajmniej w moim przypadku, stopowało szczękościsk. Po jakimś czasie wytresowalem organizm i praktycznie przestałem mielić zębami.
- Bardzo zimna woda. Polecam wrzucić do lodówki wodę mineralną i co jakąś chwilę po nią sięgać. Wskazane opłukiwanie ust od wewnatrz, przelewając wodę z jednej strony jamy ustnej na drugą. U mnie działało bardzo dobrze, rozluźniało mięśnie żuchwy. Przy okazji nie zapomniałem o nawadnianiu organizmu - A to bardzo ważne!
- Nakładka na zęby. W skrajnych sytuacjach, kiedy powyższe sposoby nie pomagały, zaopatrzylem się w nakładkę na zęby, do nabycia praktycznie w każdej aptece, sami dopasowywujemy ją do kształtu zębów. Chroni szkliwo, zapobiega uszkodzeniu kości. Wiadomo, nie nadaje się na imprezę czy wyjście z towarzystwem na miasto, ale w domowym zaciszu to chyba najlepsze zabezpieczenie zębiszczy.
- Klasycznie, guma do zucia, ewentualnie e-fajka pod ręką. Jak się zajmie czymś usta, to mielenia nie będzie.

Tak jak wspominałem, te sposoby sprawdziły się u mnie. Może dla kogoś z was też okażą się dobre :)
Ich habe wyjebane.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.