Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 6 / 1 / 0
zyje jeszcze ten forumek? mam nadzieje, ze tak, bo mam takie dosyc specyficzne pytanko i nie mam skad zasiegnac jezyka, a tutaj przeciez zawsze bylo sporo wariacikow, ktorzy moga dysponowac potrzebna mi wiedza.

jak wycyganic nalozenie wenflonu? jakie sa medyczne wskazania do takiej procedury? czy jest on ciezki w obsludze? czy jak juz mialby taki zalozony, to moglbym sobie w domu podpiac samodzielnie kroplowke do niego?

Sam nigdy nie walilem niczego IV i ogolnie jestem mieczakiem ktorego nawet pobranie krwi przeraza, nie znam takze zadnego ratownika medycznego czy pielegniarki ktorzy w zamian za korzysci materialne mogliby mi sluzyc pomoca.
  • 57 / 5 / 0
Siemka jak wbić się w udo albo w łydki ? Igła na 16 czy na 25 długości?
  • 529 / 16 / 0
  • 57 / 5 / 0
@kwasiarz chodzi mi o dożylna injekcie
  • 1675 / 270 / 0
@WithoutSoul walę w nogi ale nie wiem co masz na myśli pytając 16 czy 25. W ręce i nogi pukam tak samo ale nie znam teorii czy powinno się to inaczej robić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.