Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 21 / 0
JohnyHa pisze:
Niby który składnik to placebo?
Np. ekstrakt z zielonej herbaty. Może to nie jest artykuł recenzowany, ale wyjaśnia ten problem: http://healthpsych.psy.vanderbilt.edu/W ... eenTea.htm
angor animi przecież spalacze tłuszczów takie jak kupił autor stosowane są przez osoby na co dzień zajmujące się uprawianiem różnego rodzaju sportów, przede wszystkim systematycznie uczęszczających na siłownię, w tym i osób mających spore pojęcie na temat suplementów.
Spore pojęcie %-D Wiedzą to co sobie przekazują albo to co na stronach dla sportowców piszą, czasem wiedzą to z różnych szkół, kursów gdzie przekazuje się informacje z badań robionych kilkadziesiąt lat temu, które od tego czasu wiele razy były aktualizowane. Ci znawcy nie potrafią nawet korzystać ze źródeł naukowych, a ich wiedza to tzw. "folk science". Można to porównać do codziennych palaczy trawy, którzy wiedzę na jej temat mają ogromną, ale nieprawidłową, bo czerpią ją ze stron zwoleników, takich z zielonym tłem i liśćmi trawy w designie - marihuana leczy raka, nie uzależnia, tworzy nowe neurony itd.
[ external image ]

Podobna rzecz jest opisana wyżej - ludzie zachwalają zieloną herbatę, nawet mają dobre wyniki po jej stosowaniu, ale to tylko mylna wiedza.
Przede wszystkim dieta i aktywnosc fizyczna! Spalacze to tylko dodatek.
Kiedyś przysłuchiwałem się rozmowie w aptece, gdy facet pytał o coś na odchudzanie, bo to co brał nie działa. Aptekarka zapytała się o aktywność fizyczną i okazało się, że cały dzień siedzi na dupie i nic nie robi :-D Kilka lat temu jadłem bardzo duże ilości jedzenia, często bardzo tłuste i byłem szczupły, bo chodziłem codziennie (!!!) na spacer, przynajmniej te 5 km, ale moje spacery odbywały się tempem 7-9 km/h. Potem przestałem chodzić i dopiero wtedy zacząłem nabierać masy.
sqrt(666)
  • 1951 / 15 / 0
@nomas: tylko że na budowlance więcej ćwiczyłeś niż grając w nogę %-D więc nie porównuj tego. dobra redukcja wygląda tak: tyle ile potrzebujesz kcal do rośnięcia dzielisz na dwa (uwzględniasz ilość ruchu i przemianę materii. w moim wypadku 77kg, to jest 3800-4000kcal). W czasie redukcji jesz tyle, alby nie przekroczyć tych kalorii, do tego łącznie w pożywieniu nie przekroczyć 50g węgli. do tego treningoi wydłużasz z 1h do 2h (zmniejszając obciązenia), codziennie po 2-3h aerobów. to jest redukcja. nie to co Ty pisałeś, że cośtam jakąś dietę miałeś, ale jej nie trzymałeś, no i trochę sobie w nogę pograłeś. przy twoim nic dziwnego, że te tabsy nie działały. Ale jak ćwiczysz porządnie, nadchodzi czas na redukcję, i będziesz robił to odpowiednio, to tabletki pomogą. serio. mój kumpel właśnie dzięki tym tabsom spadł ze 120 do 105. z tym, ze on miał 3% tkanki tłuszczowej, więc to nie było takie normalne odchudzanie, tylko właśnie cykl redukcyjny, coby pozbyć się niepracujących mięśni i wyrobić definicję.

i do tych co pisali że feta wyniszcza - tak, macie rację, ale to zupełnie nie działa jak feta.
  • 1 / / 0
wiele spalaczy to zwykłe placebo jak chociażby l-karnityna, a są i takie reduktory tłuszczu reduktory tłuszczu które faktycznie działają, wiele o tym na forach sportowych
ODPOWIEDZ
Newsy
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.