Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1941 / 194 / 0
U mnie to niestety z 2 godziny, jak wrzucam na w miarę pusty żołądek. Krótko po posiłku to i nawet 3 się ładuje.
Take DXM and Be Happy
  • 1664 / 301 / 0
Szaro dzisiaj za oknem. Powietrze stoi. Niedziela. No to 450 mg poszło w klamę i myślę gdzie się wybrać dziś. Może do Parku Oliwskiego? Zobaczymy. Taka pogoda też ma swój urok. Byleby tylko nie lało.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1941 / 194 / 0
Też bym się "rozgrzał" pregabaliną, ale nie mogę. Już mi się dzisiaj nawet śniła, że duże ilości w klamę ładowałem %-D
Take DXM and Be Happy
  • 1664 / 301 / 0
Współczuję %-D Dzisiaj jest idealny dzień do zainstalowania pregabalinki. Co więcej, mam w razie czego przy sobie pakę Egzysty i nie zawaham się jej użyć (wciągnąć) %-D
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1941 / 194 / 0
@Teabadger, ja mam dosłownie w zasięgu ręki 28x 75mg, ale również w zasięgu ręki jest moja dziewczyna. Śmiertelny miks jak przypuszczam %-D
Take DXM and Be Happy
  • 1664 / 301 / 0
Miks pregabaliny z dziewczyną? Ta pierwsza się zmieści do nosa, tą drugą ciężko będzie wciągnąć %-D Moja nawet nie wie, że walę pregabę kinolem. Idę se z rana do kibla, jak zwykle i po cichu - w jedną dziurkę i w drugą dziurkę. Może sobie kaszlnę, ale to normalne od fajek. Nie wiesz jak po cichu tabsy wyłuskać? :pacman:
  • 1941 / 194 / 0
No właśnie nie mam jak :( jestem u niej, a wlasnie leży w łóżku i film ogląda, a że ma mały pokój to chamsko by było widać jak wyłuskuje pregabalinke z blistra, a jakby się dowiedziała to by mnie zabiła %-D

A jednak, pisałem tego posta, a ona siup, wyszła do łazienki, więc niczym dzikie zwierzę rzuciłem się by wyłuskać kapsułki z blistra %-D ale bardzo ostrożnie zażyłem. 300mg, nie mniej nie więcej, bo przy wyższej dawce zczaila by się że coś brałem, i tak ryzykant jestem %-D

Edit: dorzuciłem jeszcze 150mg, bo mnie dziewczyna wkurza dzisiaj wybitnie xd
Take DXM and Be Happy
  • 1664 / 301 / 0
Dojebałem 150 mg w galerii, łącznie poszło 600 mg. Całkiem mocna baza %-D Widzę @Demis , że jednak umiesz w te klocki :korposzczur: A ja się bujam na huśtawce xD
  • 1941 / 194 / 0
@Teabadger, oczywiście, że umiem xD na problemy w związku - ćpanie, tak zalecił doktor i sam papież polecał xD
Te 150mg to w nosa zajebałeś? %-D

Tylko nie spadnij %-D %-D %-D
Take DXM and Be Happy
  • 1664 / 301 / 0
Pobujałem się trochę, aż w nogach czuję. Oczywiście, że w nosa - w niedzielę mają otwarte kible, no to wiadomo po co :nos: + :mniam: = %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.