Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Jakis rok temu siostra miała wypadek na motocyklu,(otwarte złamanie, ogulnie dość poważny). Dostała raz tramal ale poszła do lekaza i mowi ze nie działa. to następnym razem dostała jakies leki przeciwzapalne. I czy ma szanse dostać fentanyl? Tam gdzie chodzi do lekaza są ulotki "fenta-hexal". moze gdyby poszła z tą ulotkom to by dostała. Jak myslicie?
Szwagier poszedł do tego lekaża i powiedział ze chce lorafen na sen i dostał:D
Aha jeszcze jakby sie ktos orientował jakie są ceny i czy jest to refundowane, i o co lepiej sie starać o morfine czy fentanyl??
Dzis sie dowiedzialem ze wujek dostaje fentnyl (było cos gadane o morfinie w plastrach ale wywnioskowałe ze to nie moze być morfina). Mysle jak mu zwedzić pare plasterków albo recke...
Po spaleniu pierwszej kropli jakieś efekty się pojawiły. Uczucie jak po tramalu bez tolerancji, jednak dużo słabsze i ogólnie bardzo stonowane. Potrzymało jakieś 15 min. Po jakiś 30min znowu kropla na folie i to samo. Powtórzyłem to jeszcze 3 razy. Gdyby plaster nie był przeterminowany, podejżewam, że nie byłoby mnie już na tym świecie - w ciągu ok. 3 godzin spaliłem gdzieś 3/4 żelu z plastra. Teraz czuję się całkowicie dobrze, żadnych sensacji ani rewelacji. Dodam jeszcze, że nie jestem przekonany co do tego, że paliłem tak jak należy - pojawiał się tylko minimalny dym, główne ściągałem po prostu rozgrzane powietrze sponad żelu.
biore jedna amp clona ktory zawiera bezet i wyciagam z plastra co sie da jedna amp starcz luta nieziemska ale raz kupel musial mnie wentylowac bo przegiolem z iloscia ostroznie trzeba z fenatylem
Tylko ile mam zjarać tego plastra z żelem jak to są 25, najsłabsze. Ale nie są przeterminowane.
Bo jarać jest chyba najlepiej?
Przyjemność jest bardziej fizyczna czy psychiczna???
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".
Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków
To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.