@AnnaS, @Stteetart
Wypiszę te, które testowałem i które mogę polecić. Proszę o opinię innych, szczególnie moderatorów Magiczny Ogród.
Różeniec górski
eniec-gorski-rhodiola-rosea-t28091.html
Bacopa monnieri
bacopa-monnieri-bakopa-drobnolistna-t46713.html
Passiflora
passiflora-tek-ogolny-t12844.html
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Zen-szen
Bacopa
+ cos tam w zalaczniku.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
-Tarczyca bajkalska
I nieśmiertelne:
-Melisa
-Chmiel
-Kozłek waleriana
I być może tak działająca na niektórych:
-Vilcacora
(masz pmke)
@blackgoku
a to i tak nieprędko, bo z serty nie widzi mi się schodzić.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
bardzo fazowe polaczenie ale dziurawiec jest fotouczalajacy.
Od siebie polecam gałkę muszkatołowa. Przeciwdepresyjnie do 0,5 paczki na dzień albo dwa.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.