To ludzie stworzyli sobie boga.
Podobne działanie jak melisa ma tez podobno Bazylia, mieta, serdecznik, rumianek, lipa, majeranek...
Wszystki to tylko ziółka uspokajające.
melisa do picia, rozpuwasz torebke, dodajesz do ganji zamiast tytexu, skrecasz lola i jest konkretny chillout, akurat zeby posidziec przy kompie:)
:)
Beif pisze: hmm... paliłem melise z torebek i jakoś nie relaxowałem się a smak.... nie komentuje, cholernie ostry w płucach, bez jakiegoś specjalnego smaku
EDIT: Właśnie spaliłem w bongu łyżeczkę stołową melisy. Smak nieco ostry, ale w pewnym momencie przestaje gryźć i wchodzi ładnie. Efekty: rozluźnienie, odprężenie, uspokojenie. Łatwiej zebrać myśli, są klarowniejsze. Generalnie, efekty podobne do wypicia herbatki z podobnej ilości, tylko dużo szybciej wchodzi.
EDIT 2: Chyba będę to częściej palił.
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.