To ludzie stworzyli sobie boga.
Podobne działanie jak melisa ma tez podobno Bazylia, mieta, serdecznik, rumianek, lipa, majeranek...
Wszystki to tylko ziółka uspokajające.
melisa do picia, rozpuwasz torebke, dodajesz do ganji zamiast tytexu, skrecasz lola i jest konkretny chillout, akurat zeby posidziec przy kompie:)
:)
Beif pisze: hmm... paliłem melise z torebek i jakoś nie relaxowałem się a smak.... nie komentuje, cholernie ostry w płucach, bez jakiegoś specjalnego smaku
EDIT: Właśnie spaliłem w bongu łyżeczkę stołową melisy. Smak nieco ostry, ale w pewnym momencie przestaje gryźć i wchodzi ładnie. Efekty: rozluźnienie, odprężenie, uspokojenie. Łatwiej zebrać myśli, są klarowniejsze. Generalnie, efekty podobne do wypicia herbatki z podobnej ilości, tylko dużo szybciej wchodzi.
EDIT 2: Chyba będę to częściej palił.
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.