Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
nasionka
Nieprzeczytany post autor: kaszana »
Dostałam jakiś czas temu nasionka: bielunia, marihuanilli, kocimiętki, sałaty jadowitej i tytoniu indiańskiego. Niestety nasionka są wymieszane w jednym opakowaniu. Udało mi się zidentyfikować jedynie sałatę i tytoń. Jeżeli ktoś wie jak odróżnić resztę od siebie…
Jedne są w jajowate długości 1,5 mm z białą plamką na czubku. Drugie nieco bardziej wydłużone kanciaste długości ok. 3 mm, w przekroju poprzeznym w kształcie ćwiartki okręgu. Ostatnie przypominają spłaszczoną kulę o średnicy ok. 4 mm.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Co do bielunia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Koeh-051.jpg (to na dole to chyba nasionka? :))
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolf74 »
Jedne są w jajowate długości 1,5 mm z białą plamką na czubku- kocimiętka
Drugie nieco bardziej wydłużone kanciaste długości ok. 3 mm, w przekroju poprzeznym w kształcie ćwiartki okręgu. - sybiricus lub wild dagga - oba gatunki mają podobne nasiona i zwą sie marihuanilla
Ostatnie przypominają spłaszczoną kulę o średnicy ok. 4 mm. - pewnie bieluń , ale nie wiem bo nigdy nie zbliżyłem się do tego kurestwa
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.