Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
U jednych poprawia sen, koncentrację i uspokojenie, u innych może być ledwo odczuwalna albo wręcz za mocno zamulająca, zwłaszcza w połączeniu z benzo.
  • 6 / / 0
Ja zauważyłam po osobie biorącej aahwagsnde rok stosowania znaczącą poprawę koncentracji, mniejsze napięcie psychiczne i mniejsza podatność na stres, czytałam jednak że nie można jej łączyć z wieloma lekami (SSRI, benzo), wzmacnia sedacje. Najnowsze badania potwierdzają też jej rakotwórczość, dlatego w wielu krajach UE zaczyna być delegalizowana.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.