Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1641 / 263 / 0
Czy komuś z was jakiś neuroleptyk pomógł na ZOK/OCD? Muszę coś z tym zrobić, myślę o risperidonie lub olanzapinie.
  • 657 / 173 / 0
To silne zamulacze. Po risperidonie byłem jak zombi. To nie lepiej spróbować CBD?
  • 1641 / 263 / 0
CBD na mnie trochę dziwnie działa, w sensie susz bo olejku nie próbowałem. Raz poczułem się świetnie, kiedy indziej nic, a kilka razy gorzej (lęk). Wiem że tamte leki to mózgojeby, oba brałem, tylko myślałem miałem na myśli niskie dawki, 2,5 mg olanzapina i max 1 mg risperidonu. Ale to pewnie za mało żeby pomogły i na dłuższą metę chyba by ogólnie zaszkodziły. Kombinuję bo już nie wiem co ze sobą robić.
  • 657 / 173 / 0
1mg risperidonu potrafi nieźle człowieka pod stół pozamiatać.
CBD CBDowi nie równe, jest masa suszy na rynku, są lepsze, są gorsze, są z przekroczonymi limitami, jest tego cała masa. Każdy znajdzie coś dla siebie. Wypróbuj ze strony Kombinatu Konopnego, mają pewne, sprawdzone i 100% legitne i duży wybór.
  • 287 / 140 / 0
Panowie i Panie takie jest oto moje pytanie.
Czy mogę nagle odstawić Fluanxol i Abilify ct?
Czy to jest aby bezpieczne?
Chodzi o to, że biorę sporo leków i chcę sprawdzić czy podnoszą mi one dopamine (takie miało być ich zadanie)
Czy raczej mi ją obniżają.
Dziękuje za uwagę.
Pozdrawiam
  • 1641 / 263 / 0
Odstawiałem nagle oba te leki bezproblemowo, ale nie jednocześnie. Jeden i drugi brałem co najmniej 3 miesiące i odstawiałem z dnia na dzień, nic się nie działo. Kiedyś brałem amisulpryd 2 lata i też nagle przestałem, nic nie było.
  • 657 / 173 / 0
Nie odstawiałbym nagle, może nieźle powykręcać.
  • 223 / 24 / 0
@5matrix Flupentixol odstawiałem następująco. Dawka pół miligrama rano i po południu. Dopaminę to aż mi za mocno podniosło że nawet duże dawki depakiny niewiele pomagały. Więc przestałem brać po południu tylko zostałem przy 0.5 mg rano i tak przez 2 tygodnie. Po 2 tygodniach odstawka całkowita beż totalnie żadnych nieprzyjemności. Dopamina stopniowo zaczynała się wyrównywać aż zacząłem czuć się normalnie a nie jak na epizodzie maniakalnym. Abilify też kiedyś odstawiałem bez zchodzenia z dawek bo mnie przymulał zamiast rzekomo aktywizować i też nie przypominam sobie żeby były większe nieprzyjemności ale to było 11 lat temu więc zagwarantować nie mogę. Ogunie zasada jest taka że przez 2 tygodnie bierzesz minimalną dawkę z możliwych danego leku i po tym czasie odstawiasz całkowicie. Gdzieś na internetach jest napisane i to przez lekarza.
  • 287 / 140 / 0
@cyberwaste
odstawiłem oba CT, raczej dużo nie wpłynęło to na moje samopoczucie, ale jest obniżone+fobia społeczna z powodu schodzenia z 6 leków. Głównie brainzapsy po Wenlafeksynie + fobia społeczna prawdopodobnie przez obciętą Pregabalinie.
Fluanxol jak i Abilify raczej nie wiele wniosły w tej materii, aczkolwiek mogę się mylić.
No ale zimny indyk poszedł jeżeli chodzi o neuroleptyki
  • 657 / 173 / 0
To chyba zależy ile lat przejmowałeś dany lek. Jak 5-10 to powykręca bankowo, a jak miesiąc lub kilka miechów, to co najwyżej dostaniesz sraczki albo gorączki i brak apetytu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).