Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
to bardzo fajny temat. Z cyklu "warto wiedzieć":
Do USA rokrocznie sprowadza się kilkadziesiąt tysięcy ton liści koki (dekokainizowanej). Główny importer to... Coca-Cola. Ale mate de coca w USA nie jest zakazana. Natomiast jest w Europie (liście koki są także w naszej ustawie i brak kokainy nie ma tu nic do rzeczy). Inna sprawa, że można to sprowadzić i przy małych partiach się to powinno udać (narkotesty nie wykryją kokainy, której nie ma, albo jest w śladowych ilościach). Jakiś czas temu było spotkanie minstrów Peru i jakiś bodaj Austrii lub innych nlawet kilku unijnych w sprawie zezwolenia sprzedaży "coca tea" w europie. Wszyscy wyrazili zainteresowanie, ale do konkretów nie doszto. Chyba zbyt medialny temat, a herbata słabo znana, by było powszechne poparcie.

@post inspired by Guayusa ;)
  • 148 / 12 / 0
[ external image ]

Ja mam taką.
  • 1 / / 0
co sadzicie o tym http://compra-segura.com/product_info.p ... 1b5820e4a1 dla poruwnania paczka 900gr lisci calych kosztuje 200$
Uwaga! Użytkownik paschalis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2244 / 23 / 0
To dżem, do tego 5 kilo. Śniadanie mistrzów, hehe.
  • 55 / 1 / 0
Tu jest te opakowanie 900 gramów za 200$ http://compra-segura.com/product_info.p ... 1b5820e4a1
Przyleciałaby taka paczka do Polski? Ile trzeba liści, żeby zrobić gram koksu?
"Dlatego ranisz mnie
nie wiedząc o tym, nie
nie wiedząc, nie
jak mocno ja
jak mocno ja kocham Cię"
  • 2244 / 23 / 0
Przylecieć może i by przyleciała, gorzej na granicy. Liście są u nas nielegalne.
Z drugim pytaniem idź do AL.
  • 641 / 16 / 0
Charlie pisze:
Tu jest te opakowanie 900 gramów za 200$ http://compra-segura.com/product_info.p ... 1b5820e4a1
Przyleciałaby taka paczka do Polski? Ile trzeba liści, żeby zrobić gram koksu?
Pewnie z kilka kilo. Nie warto zamawiać, nie dość że słabo działa to jeszcze odwiedziny smutnych panów gwarantowane. Przynajmniej do czasu kiedy wzorem innych krajów, nie zmienią prawa na bardziej zdroworozsądkowe i będzie tak jak za granicą, że herbatkę z koki można sobie wypić (co nie zmienia faktu, że nie kopie lepiej niż zwykła herbata czy kawa).
  • 2244 / 23 / 0
Nie kopie lepiej? Chyba nie piłeś wywaru z liści krasnodrzewu. Inaczej działa, nie porównywałbym tego.
  • 462 / 7 / 0
mam herbate prosto z boliwii, zaparzylem 3 torby jebitnym wrzatkiem iiiiii

fakt, ze lekko "sztywnieje" gardlo podczas picia, ale bardzo lekko. i to tylko na chwile
zobaczymy, czy chociaz postawi mnie na nogi, bo niewiele dzis spalem.

mam jeszcze kilka torebek i mysle, zeby zuc ich zawartosc z odrobina sody, jak juz ktos wyzej wspominal. ew odstawic na troche zeby nasiaklo zebym nie musial mielic tego pare godzin w mordzie? %-D

/edit: nie chce mi sie spac, nic wiecej. a i to nie mam pewnosci co do dzialania tej herbaty :P
  • 462 / 7 / 0
wlasnie moczewmordzie te liscie ;] robi sie konkretnie sztywno, zobaczymy czy bedzie cos wiecej %-D

4 torebki wysypalem do spodka, posypalem lekko soda, zalalem ciepla woda - odstalo jakies pol godziny i teraz miele to od jakichs 10 minut

edit: dziaaaaala ;) minimalna euforia, calkiem fajna i czilautowa, minimalne otrzezwienie - cisnieniomierz pokazuje 140/90

geba jest fajnie znieczulona, szczegolnie tam, gdzie trzymam liscie - aha, i instruowalem sie indianskimi instrukcjami zucia koki ;D
ale stymulantowcom nie polecam, bedziecie zawiedzeni %-D

mi sie podoba, ale nie mam wiecej ;]
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2010 przez kibelzpolka, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.