Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
witam zamowilem liscie koki z Peru. koles mi pisal, ze liscie przechodza w 100 proc... a jak wy myslicie? za 900g lisci wychodzi 100 dolarow. jeszcze raz tyle przesylka i transfer. razem zaplacilem 114 e za wszystko. do liscie wzialem kilka kulek llipta. paczka juz idzie w 8 dni powinna byc. jak ja dostane dam znac :)
http://www.compra-segura.com/product_in ... f9f3c1d343
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
jak tam ?
jestem ciekaw ;]
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mastio »
jeszcze czekam, powinna byc na poczatku przyszlego tygodnia :)
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: libertine »
Jadę do Peru.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
daj znać jak tylko liście dojdą. Jestem ciekawy jak działają.
100$ to troche drogo za 1kg... jak by poszperać to wydaje mi się że można chwycić taniej. Szukałeś dużo tych liści czy wziąłeś pierwsze lepsze?

Suche liście mają w ogóle takie same właściwości jak świeże?
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Suche liście mają w ogóle takie same właściwości jak świeże?
No właśnie chyba dużo słabszą, był gdzieś temat o herbatce z dodatkiem liści koki i nikt nie był zachwycony z tego co pamiętam. Ale może suszone liscie, żute i w sporych ilościach będą dawać radę. Niedługo się przekonamy ;]
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 273 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
mniemam ze beda mialy ciekawy smak, ale raczej 0 dzialania, gdyz beda dekokainizowane.
  • 18 / / 0
i co masz juz te liscie? a nie lepiej by bylo zrobic ekstrakcje i przerobic na proszek?
Regulamin
1. Mam zawsze rację
2. Jak nie mam racji - patrz punkt pierwszy
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
pomijajac fakt, ze jakies zwierze mogloby dopuscic sie zbrodni dekokainizacji lisci koki, to: gdizes juz ktos kiedys rozkminial, ze aktywne i dobre skladniki tego, co suszymy, zmniejszaja procentowo swoja ilosc w suszu, ale i susz zmniejsza swoja mase, wiec w procentach masy w suszonym powinno byc wiecej procent w stosunku do calej masy, niz w swierzych.
no chyba ze nie ;[

jak tam te liscie? ma ktos je juz ?
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 183 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: h3452435 »
[quote="rysiekzklanu"]
pomijajac fakt, ze jakies zwierze mogloby dopuscic sie zbrodni dekokainizacji lisci koki, to]

ryszard, masz racje :)
Uwaga! Użytkownik h3452435 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.