Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Zastanawiało mnie to kiedyś że tolerancje na kofeine normalnie mam wyrobioną wysoką ale przez lata picia tego ziela nie doświadczyłem uzależnienia. Tzn czasami piję codziennie a czasami w ogóle nie mam ochoty przez dłuższy czas. Kawy nie lubię więc nie piję, z innych rzeczy zawierających kofeine to tylko czasami herbata czarna i zielona ale dużo tego tam nie ma. W każdym razie zmierzam do tego że nie odczułem nigdy żadnych skutków odstawienia kofeiny a to czy będę pił rano tą jerbe czy nie to głównie zależy od tego czy się wyśpię i czy trzeba się będzie wspomóc w postawieniu na równe nogi
Dlatego na weekendy piję rzadko. Pamiętam jak rok temu na 2 tyg około byłem na wakacjach to choć miałem cały worek nie tknąłem bo nie czułem w ogóle potrzeby. Za to jak wróciłem do domu zrobiłem sobie mocną jak diabli i się zesrałem
Ktoś też tak ma?
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
(właśnie nadrabiam "Breaking bad" i tak mi się skojarzyło ;))
07 maja 2019eiffel65 pisze: @LOBO87 no mówię te no namy są nic nie warte ;p
07 maja 2019cebex pisze: Witam
Slyszal ktos o bezkofeinowej yerba mate? Nie moge kofeiny a smak lubie
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Kiedyś namiętnie pijałem Krausa.
Kraus Organica to yerba mate absolutnie naturalna. Jej krzewy wzrastają na ekologicznej plantacji w zgodzie ze środowiskiem. Zbiory są limitowane ze względu na charakter uprawy, wolnej od środków ochrony i stymulacji chemicznej. Także innowacyjna metoda suszenia surowca czyni Krausa wyjątkowym.. Zazwyczaj yerba mate jest suszona (wędzona) w dymie ogniska, tutaj zastosowano innowacyjną technologię suszenia za pomocą gorącego powietrza. Taka metoda uwalnia napar od dymnego i ostrzejszego posmaku. Kraus Organica jest nadal gorzką yerbą, ale o nieco trawiastym (świeżym) posmaku. Łagodny smak pobudzenia. Polecamy.
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.