Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad roślinnymi stymulantami. Jednak jedyne, co widzę, to nikotynę i kofeinę, ewentualnie efedrę i khat. Nikotyna powoduje u mnie nudności, kofeina praktycznie nie działa, a efedryna to tylko "przyspieszacz tętna", zaś khat nie idzie dostać.
Kieruję się raczej w stronę legalnych roślin etnobotanicznych. Interesują mnie raczej euforyzanty.
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!
Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1
GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
Demoon pisze: kava kava chociażby.
~ Lilia1
P.S. Próbowałeś kanny ? To chyba najlepiej pasuje do Twoich wymagań. Stymulant i euforiant w jednym.
Demoon pisze: depresantem jest z nazwy, a odpowiednio użytkowana przyniesie Tokerowi poszukiwany efekt, nie uważasz?
Po drugie - jak to z nazwy ? Z działania, według Ciebie, nie ? Kava, jak i inne depresanty działają uspokajająco, relaksująco, usypiająco, przeciwlękowo i spowalniająco ( cytat za Wikipedią ). Kava ma działanie prawie identyczne jak alkohol i benzodiazepiny.
żeby nie było OT to dobrym wyjściem jest kanna - wczoraj wciągnąłem dwie kreski, na początku efekty są nieprzyjemne- pieczenie w nosie i katar, po jakimś czasie pojawia się poprawa humoru, wesołkowatość i pobudzenie, na dodatek można spokojnie, pod wpływem tej używki, uczyć się bądź pracować umysłowo.
Kannę miałem - działanie zerowe. Poza tym dostałem tak sypki sort, że resztki wpadały dosłownie do kanalików płucnych i cały dzień czułem nacisk na płucach i ciągle próbowałem to wykaszleć. Wciągałem tak długo, aż ból i kłucie resztek w płucach nie okazało się silniejsze. Kresek z 20. Zero efektów. Pozbyłem się jej.
~ Lilia1
Kuba Powiatowy pisze:(...) Kava ma działanie prawie identyczne jak alkohol i benzodiazepiny. (...)
~ Lilia1
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.