Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 82 / / 0
Zaciekawiło mnie to... czy mogłoby mieć to smak podobny do COCA-COLi (miała być produkowana z Koki i tego specyfiku z tematu) ?
Uwaga! Użytkownik Rudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
hehe, jak pijamy mielone orzeszki to faktycznie bardzo przypomina coca-cola :)
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
ja własnie sobie zaraz zaaplikuję ok 1/3 łyżeczki sproszkowanych orzeszków... Nie wiem jak to dawkować ale o guaranie piszą że 1 łyżeczka, a cola jest słabsza więc spróbuję 1/3 łyżeczki. Nie jest to smaczne i nie smakuje jak coca-cola... I ma zapach taki tochę jak jakaś przyprawa... Zobaczymy jak działa. mam tylko nadzieję że mi pikawa nie wyskoczy..
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: T.A.Z.nauta »
Parę dni temu kupiłem słoiczek sproszkowanych orzeszków w sklepcynamonowy.pl POLECAM WSZYSTKIM! Naprawdę ciekawa sprawa i nie drogo. W internecie czytałem, że używa sie ich głównie w zachodniej Afryce częstując tym ważnych gości, jest to coś ekskluzywnego... i że powoduje dobre samopoczucie... Przyznam, że nie dałoby sie tego lepiej określić!! Nie ma co porównywać tego do relaksu w stylu THC, bo to po prostu inne doznanie, znacznie subtelniejsze. Niezaprzeczalnie po spożyciu humor się zmienia, człowiek jest w pełni trzeźwy i nie ma problemów z koncentracją, ale już po chwili dzieje się "coś" że stajesz przed lustrem i mówisz - jest zajebiście! Cola to łagodny stymulant i niezaprzeczalnie psychodelik. Nie ma złych skutków przy spożywaniu, chociaż nie wiem, co się dzieje po jakichś wielkich ilościach. Wszędzie zalecają 2-6 g. na jedną dawkę, popić sokiem lub wodą. Smak nieciekawy - pachnie piwnicą, ale nie ma co się zastanawiać nad smakiem, trzeba popić i zaraz robi się zaskakująco fajnie :-))

Acha, ponoć w zalecanych ilościach jest dobre na krążenie.
Uwaga! Użytkownik T.A.Z.nauta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Wygląda jak autoreklama czy jest ktoś w stanie potwierdzić tą opinie ,lub coś więcej o coli powiedzieć

[quote="T.A.Z.nauta"niezaprzeczalnie psychodelik. [/quote]

nie chce mi się w to coś wierzyć
  • 94 / / 0
autoreklama? T.A.Z.nauta jest orzeszkiem czy hadluje nimi?:P

No a poważnie to dla stymulantów podbnej mocy. Kawa z 3 łyzczek sypanej tez mnie tak miło i entyuzjastycznie czasem klepnie( a czasem tylko rozdraznia- a dawka ta sama)
wiec nic dziwnego.
  • 46 / / 0
Co bardziej polecacie Ilex czy te orzeszki cola ,bo o tych orzeszkach mało trochę pisano
Uwaga! Użytkownik mulunguman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 151 / / 0
Zdecydowanie Ilex, choć to nie jest typowo kofeinowa stymulacja. Napewno warto spróbować-przyjemnie smakuje i działa. O orzeszkach też sporo dobrego słyszałem.
  • 657 / 7 / 0
Orzeszki cola sa nawet nieco euforyczne imho
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 1 / 0
Jak najlepiej zażywać tego specyfiku?
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.