Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 594 / 34 / 0
23 listopada 2017Halcyon pisze:
Nie wiesz jak podzielić kwadrat na 9 równych kawałków? :D
Ja chcę podejść do tematu ostrożnie. Należę do osób które wyraźnie czują psychoaktywne działanie herbaty. Chciałbym coś właśnie o podobnej mocy co herbata, ale w zupełnie inną stronę. Stąd pomysł z microdosingiem.
Wiem jak podzielić, ale mimo wszystko jest to dość mała powierzchnia, aby robić tak gęsty podział :) Dochodzi też aspekt doznań i jak zauważył [mention]zombie_ritual[/mention] ewentualnego złego rozprowadzenia substancji na kartonie.
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 7 / 0
Nie będę kupował jakichś gadżetów (pojemniki, strzykawki, płyny) żeby osiągnąć precyzję dawkowania rzędu ~1ug. Zdecydowałem się na kartonik ze względu na wygodę użycia i dodawanie kolejnych kroków przed aplikacją substancji nie wchodzi w grę.

Hmmm... koledzy mają cenne uwagi, ale dla takiego casualowego usera jak ja to przejaw badawczej nadgorliwości :D
  • 163 / 5 / 0
Ja podzieliłem karton na dawki po 10mcg albo 5 mcg. Raz zarzuciłem te koło 8mcg chyba i weszło poźno bo po 4h i taka bomba że nie ogarniałem a zacząłem własnie labolatoria z programowania. na szczęscie po kilkunastu minutach peak lekko zszedł i potem cisnąłem zadanka bardzo tak emocjonalnie bym ujął. poszedłem do łazienki sprawdzić oczy no i jakoś inaczej widziałem. ostrzej jakby. potem byłem na siłce z kumplem i fajny taki chillout. ogólnie dawka 5mg nawet fajnie podnosi samopoczucie, lepiej się słucha muzyki.
Innym razem wziąłem podobną ilość i nic.
  • 3651 / 999 / 2
Nie napisałeś co brałeś? Zwykłe LSD czy jakąś pochodną?
sky is the limit
  • 163 / 5 / 0
brałem ALD-52
  • 3651 / 999 / 2
Brałem dzisiaj 25mg/2 czyli 12,5mg i nie wiem, ale chyba raczej spektakularnych efektów nie czuje.
sky is the limit
  • 594 / 34 / 0
[mention]blackgoku[/mention] pytanie, czego oczekiwałeś :)
Ze sporą tolerancją 1/4 kartonika (~25ug-37,5ug) poprawia humor, ale w moim odczuciu, po wielu badaniach lepsze jest na robotę w domu niż w miejscu pracy. 7ug pewnie nie poczuł bym w najmniejszym stopniu.
Parę postów wyżej podałem co jest lepsze, jednak nie polecam ciągów, gdyż to bagno jest grząskie :old:
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 948 / 279 / 2
22 listopada 2017zakriahh pisze:
Bawię się w to i nie polecam dzielić jednego kartonika na tyle części - chyba, że faktycznie na 2-4 razy w miesiącu - jak najbardziej polecam.
Dlatego bo dozuję co drugi dzień i 1/4 kratki to minimum, aby czuć satysfakcjonujący psychodeliczny spokój. 1/8-1/9 (jakkolwiek zamierzasz to podzielić ;) ) w moim przypadku nie mam sensu, bo praktycznie nic nie czuję.
Dodam, że w użyciu mam też DOC i on o niebo lepiej sprawdza się do microdosingu i nie jeździ tak MOCNO po pęcherzu jak kartony.
Chyba macie problemy ze zrozumieniem czym jest microdosing, 1/4 kartona nie ma nic wspólnego z microdosingiem, nazwałbym to minidosingiem, przecież wtedy już wyraźnie czuć psychodeliczne efekty działania kartonika, a w micro chodzi o to, żeby nie było żadnych zauważalnych efektów psychodelicznych, ani wizualnych ani psychicznych.
Rozumiem, że ćpuński umysł podpowiada, że jak nie czuć jebnięcia, to nie działa, ale akurat w tej metodzie, a przynajmniej w jej założeniach chodziło o efekty takie jak zmniejszenie odczuwania negatywnych odczuć w ciągu dnia, zwiększenie produktywności, większa kreatywność w tworzeniu nie opierająca się w żaden sposób o psychodeliczny efekt.
Druga sprawa, jak już wcześniej zostało wspomniane, dzielenie kartona przy użyciu noża/nożyczek może skończyć się tym, że w jednym kawałku będzie 10ug a w drugim 25, kartoniki nie są zakraplane pojedynczo lecz cały arkusz jest zatapiany w roztworze, może zdarzyć się zatem, że w niektórych miejscach będzie więcej substancji a w niektórych mniej, z tego wynikają też różnice pomiędzy różnymi kartonikami, do odpowiedniego odmierzania tylko i wyłącznie rozpuszczenie kartonika w demineralizowanej wodzie i odmierzanie wolumetryczne.
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3497 / 741 / 9
Ciekawe czy 50 mcg ETH-LAD będzie fajne.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3651 / 999 / 2
50ug raczej nie podchodzi pod mikrodosing. Ledwo Cię poklepie i będziesz czuł niedosyt. ETH-LAD nie nadaje się do mikrodozowania także ze względu na swoją nietrwałość.
sky is the limit
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.