Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 21 / 0
Taka kwestia, że trip szałwiowy trwa dość krótko, więc można badtripy przetrzymać. Inna sprawa to instensywność tych odczuć, które mogą nas ścigać jeszcze sporo po zakończeniu zabawy. Tak więc myślę, że jak już to jakieś słabe ekstrakty, albo same liście (tego akurat nie znam) na początek.
Wszystko może powodować taką paranoję, to jest bardziej kwestia osobista.
To chyba jest najważniejsze. Mnie coś może przypasować, a Tobie nie i vice versa. "Mocniejsza" rzecz nie oznacza, że myśli będą takie same (w Twoim przypadku złe), ale wzmocnione. Może właśnie po mocnych rzeczach będziesz szczęśliwy, chociaż przy relatywnie słabej MJ jest Ci źle.
sqrt(666)
  • 4024 / 372 / 951
100% prawdy. Dla mnie trawa pozostaje wciąż jedyna substancje, o której wiem, że potrafi wywołać stany nieprzyjemnie paranoiczne, które nigdy nie zdarzają mi się po grzybach, LSD, czy psychedelicznych RC.
  • 1174 / 21 / 15
To dziwne, nieprawdaż? A co z takim np. LSA?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 372 / 951
U mnie - żadnych problemów.
  • 157 / 5 / 0
Popieram. Dla mnie Marry już dawno zaczęła być nieco straszna. Na peaku przeraża mnie ten komiczno-szyderczy-zakręcony klimat po spaleniu i nie chodzi tu o jakieś myśli, tylko właśnie o psychotyczne uczucie samo w sobie, które czai się gdzieś tam za rogiem naszego umysłu. Pewnie nie opisałem tego zbyt dobrze, ale niektórzy być może będą wiedzieli o co mi chodzi :). Takich obaw nie miałem po eksperymentach z RC psychodelikami.
  • 158 / 6 / 0
"You learn more from the bad trips then from the good ones" Tmk? :) Strach i paranoja to często siła motywująca, grunt to wyciągnąć wnioski :) salvia w miksie z DXM poskładała mnie najbardziej. Po kontakcie z boginią miałem wątpliwości. Sama salvia działa na mnie(receptory?) krótko i słabo. Zioło to cięzkie chwile po makumbie a grzybków nadal szukam.
  • 3309 / 21 / 0
Raczej "than", bo to zmienia sens zdania.
sqrt(666)
  • 12 / / 0
Gdybym miała swoją skale "mocy" ułożyć to od najmocniejszego:
szałwia
grzyby
mj
S daje mi zawsze kosmiczny nieporownywalny do nicze trip, odłącza mnie na te kilka minut kompletnie. Grzyby dość "ziemista" ale ciekawa sprawa, u mnie zawsze dość neutralna ni to dobry trip ni zły , inny poprostu. mj to jak dobra czekolada, działa miło i rozluzniajaco, na co dzień w sam raz, żadnych paranoji, choć muszę przyznać ze po fajnym czarnym haszu miałam kilka razy mocny psychodeliczny kind of trip.
  • 30 / / 0
blazee pisze:
komiczno-szyderczy-zakręcony klimat po spaleniu i nie chodzi tu o jakieś myśli, tylko właśnie o psychotyczne uczucie samo w sobie, które czai się gdzieś tam za rogiem naszego umysłu
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Psychoza po ziole (jeśli u danej osoby występuje) może być jakby chwilową, ciężką chorobą psychiczną. Ten stan naprawdę może przerazić.
  • 1329 / 58 / 0
wszystko to inaczej działa. niby zestawienie 'mj -> grzyby -> szałwia' jest oczywiste, ale np. po trawie kilka razy zdarzało mi się mieć potężne jazdy podczas których nie byłem w stanie chodzić, czułem jakbym spadał, cevy, chuje muje. po grzybach takich stanów nigdy nie miałem. szałwii nie próbowałem ale ponoć to jest odcięcie od świata totalne.
a co jest mocniejsze: mj, alkohol czy amfetamina?
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
ODPOWIEDZ
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.