Kkuratorka pewnie w dobrej wierze prawi, jednak wystarczy przejrzeć Ustawę o Policji, policyjne fora czy liczne artykuły dotyczące problemów, jakie mają kandydaci na policjantów. Tam wykroczenia, mandaty (!) czy postępowania umorzone stanową często powód odrzucenia, a co dopiero prawomocny wyrok za przestępstwo.
Co do kuratora to ruletka możesz mieć lajtowego którego na oczy raz zobaczysz, a możesz dostać upierdliwca nudzącego się i będzie pełna kontrola. Raz w tygodniu na chacie gadanie z sąsiadami wywiad w robocie itd.
Bardzo uważaj na facebooki itp. Żebyś przy grillu z piwkiem fotek na FB np. nie wrzucił.
Co do dozoru policyjnego to słyszałem, że dmuchali w alkomat chłopaki przy podpisie o narkotestach nic mi nie słyszałem. Ale wszystko możliwe więc lepiej się pilnuj.
W ogóle Ziom na siebie uważaj unikaj choćby głupie spisania w tym kraju różnie bywa.
Czasem możesz mieć naskrobane pod sufit np. sądowy zakaz spożywania alkoholu i w tym czasie pobyt na izbie i nic się nie stanie. A czasem głupia fotka na FB z piwkiem w tle i masz pozamiatane. Naprawdę różnie bywa.
Bardzo uważaj na facebooki itp.
Co do dozoru policyjnego to słyszałem, że dmuchali w alkomat chłopaki przy podpisie o narkotestach nic mi nie słyszałem. Ale wszystko możliwe więc lepiej się pilnuj.
Jest całe rozporządzenie ale w PDF to nie wklejałem. Pieprzony Gówin.
Jak dostałem dozór policyjny ze zobowiązaniem się do nienadużywania alkoholu i środków odurzających to znaczy że mnie będą ślinę sprawdzać w toku dozoru?
Ogółem pilleater dobrze pisze i stosuj się do jego rad z dozór powinien minąć bezprzypałowo. Zrób dobre pierwsze wrażenie i graj skruszonego dzieciaka i będzie si.
pokolenie Ł.K. pisze:wykroczenia, mandaty (!) czy postępowania umorzone stanową często powód odrzucenia, a co dopiero prawomocny wyrok za przestępstwo.
\/ jw., policja ma ewidencję postępowań przygotowawczych - dochodzeń/śledztw (system KSIP). O ile wiem, jedyną ewidencją wyroków sądowych jest KRK. A po zatarciu jesteś niekarany.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.