Jest tez szansa, ze w ogóle nie przyjdą o ile to pierwsza Twoja wpadka. Powodzenia
25 marca 2019bluegold pisze: A czy zdarzyło Wam się, żeby paczka dotarła bezpiecznie po kilku miesiącach, mimo, że NIE była czysta? Czy opóźnienia przesyłek z NL, DE to niemal na pewno UC?
Paczki gdzieś się zawieruszają, normalne bo mają tam syf. Ale jeżeli była to zwykła przesyłka niepolecona, a przyszło awizo to oznacza że UC.
29 marca 2019lolek1928 pisze: Siemka. Pisałem kilka postów temu, ze zamówiłem przesyłkę z Hiszpanii na fake dane, która się spóźnia. Po 2 miesiącach przyszedł list polecony na tą osobę i dostałem awizo w skrzynce. Co radzilisbyscie mi teraz zrobić ? Są chyba dwie możliwości: albo jest to przesyłka, albo list polecony z UC. Iść na pocztę spytać się co to za list czy po prostu zostawić? Odebrać i tak go nie odbiorę bo nie na moje dane. Co jeśli jest to list z UC, a ja go nie odbiorę ? Proszę o szybko pomoc... sorki za chaotyczny charakter pisma ale się zdenerwowałem...
Poza tym nie warto zamawiać na fake dane... Jak kolega wyzej - dopiero jak pare paczek wpadnie albo duza ilosc to robia wjazd. Jak mala ilosc to pierdola to i nawet listu zazwyczaj nie wysylaja.
posiedzieli ok 30 min zostawili ojcu wezwanie do urzędu celno skarbowego wawa wydział dochodzeniowo śledczy
wezwany jako świadek w sprawie popełnienia przestępstwa art 55 ust 1 czyli
Kto, wbrew przepisom ustawy, dokonuje przywozu, wywozu, przewozu, wewnątrzwspólnotowego nabycia lub wewnątrzwspólnotowej dostawy środków odurzających, substancji psychotropowych, nowych substancji psychoaktywnych lub słomy makowej,
podlega grzywnie i karze pozbawienia wolności do lat 5.
Zamówienia od czasu sierpnia 2018 trzy może cztery kurierem. 2 utknęły.
BHP zerowe praktycznie. Zamówienie na swoje dane plus przelewy z mojego konta.Wiem, wiem głupota, bezmyślność itp połajanki sobie darujcie
Powiedzcie jak się w tej sytuacji zachować by ucierpieć jak najmniej
Niech mnie ktoś poprawi, jeżeli się mylę, ale wygląda mi na to, że tylko przechwycono Twoją przesyłkę jednak nie mają dowodów, że to Ty złożyłeś zamówienie. Musieliby to wyciągnąć od vendora (który jest zapewne w innym kraju, niż PL), albo jakoś występować o uchylenie tajemnicy bankowej, aby zobaczyć, że wysyłałeś hajs.
Stress mnie zjada bo pomysłu jak się z tego wyplątać brak.
03 kwietnia 2019elloco77 pisze: 2 smutnych panów na adres zameldowania przylazło
posiedzieli ok 30 min zostawili ojcu wezwanie do urzędu celno skarbowego wawa wydział dochodzeniowo śledczy
wezwany jako świadek w sprawie popełnienia przestępstwa art 55 ust 1 czyli
Kto, wbrew przepisom ustawy, dokonuje przywozu, wywozu, przewozu, wewnątrzwspólnotowego nabycia lub wewnątrzwspólnotowej dostawy środków odurzających, substancji psychotropowych, nowych substancji psychoaktywnych lub słomy makowej,
podlega grzywnie i karze pozbawienia wolności do lat 5.
Zamówienia od czasu sierpnia 2018 trzy może cztery kurierem. 2 utknęły.
BHP zerowe praktycznie. Zamówienie na swoje dane plus przelewy z mojego konta.Wiem, wiem głupota, bezmyślność itp połajanki sobie darujcie
Powiedzcie jak się w tej sytuacji zachować by ucierpieć jak najmniej
Poczytaj też ten wątek - na 99% nic Ci nie będzie - wnioskuję to nie tylko po swoim przykładzie ale też wielu innych z forum. Najważniejsze to nie wpadaj w paranoję - tak jak pisałem na 99% przejdziesz to samo co wszyscy których to nieszczęście (XD) w postaci zatrzymanej paczki spotkało - czyli czeka Cię śmieszne przesłuchanie i tyle. Pozdro i daj znać jak będziesz po
Dzięki z góry za odpowiedzi.
* — zakaz dyskusji o źródłach
surv
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.