Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 853 / 56 / 0
halojola pisze:
Zapewniam że miał więcej bo właśnie go usunęli z akademika. Powiedzcie mi teraz co mówić gdyby mnie wzięli na przesłuchanie a on na mnie nic nie sypnął.
Mówić że nic takiego nie pamiętasz, gdyby pytali cię o jakieś rozmowy/kupowanie itp.Jeśli będą mieli jakieś dowody to postawią ci zarzuty i wtedy będziesz się zastanawiał jaką obrać strategię ale dopiero po zapoznaniu się z dowodami a nie że ustnie nagadają ci jakiś głupot a ty wymiękniesz i sam siebie wkopiesz.To jest najczęstszy przypadek w takich sprawach, Sprawa jest o tyle chujowa że ewentualne przyznanie się do kupowania tak na prawdę wkopuje tak ciebie jak i gościa który ci to sprzedał a to już pachnie konfidenctwem. Chyba że on sam przyznał się że ci sprzedał i sam cie wkopał...ale tak jak pisałem, na chwilę obecną odpowiedź że nic takiego nie pamiętasz jest najbezpieczniejsza.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.