Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam, mialem wypadek w pracy, problem jest jednak taki, ze bylem na kacu i nie wiem czy nie wyszło na karcie szpitalnej, że był alkohol we krwi, ponieważ dostałem wyniki, jednak jest to oznaczone jakimiś symbolami i nie bardzo łapie o co chodzi. Wie ktoś może jak oni oznaczają stężenie alkoholu na karcie informacyjnej ze szpitala? Gdzie tego szukać? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
  • 12511 / 2426 / 0
Widnieje jako liczba promili we krwi. Jeśli zbadaliby obecność alko, to na pewno nie miałbyś problemu z odczytaniem wyniku - zapewne nie zbadali.
  • 641 / 98 / 0
@jezus_chytrus to nie jest w promilach, a wagowo.
  • 12511 / 2426 / 0
Nie wiem, jaka jest procedura, ale kiedyś widziałem wypis z pogotowia pewnego delikwenta, który trafił tam właśnie z powodu alko (ale akcja bez udziału policji) i na nim wynik był w promilach.
A co to znaczy w ogóle, że "wagowo"?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.