Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 21 / 3 / 0
Jak myślicie, czy w naszym dziwnym pod wieloma względami kraju, jest szansa żeby coś wywalczyć, żeby coś się zmieniło? Nie chodzi tu o wróżenie z fusów - po prostu Twoje zdanie na temat przyszłości dekryminalizacji gandzi w Polsce :) Temat zapewne gorący i "wyszukiwany" przez wielu, zapraszam do dyskusji!
'You enter a special, magical, dimension. The dimension of the spirit world.'
  • 1049 / 10 / 0
Przez najblizsze kilka lat - nie ma zadnych szans i watpie, aby to sie zmienilo po nastepnych wyborach. Nie ma co sie ludzic...
  • 204 / 4 / 0
Za kilkadziesiat lat, psychodeliki beda zalegalizowane na calym swiecie. Wszystkie psychodeliki. :)
-Why do my eyes hurt?
-You've never used them before.
  • 285 / 2 / 0
Według mnie - ma to jakikolwiek sens tylko w przypadku marihuany medycznej. Taka opcja jest chyba najbliższa do spełnienia.
  • 3363 / 358 / 0
Przy obecnych rzadach i premierach nijakosci nie. Musi stać się coś ważnego.
Palikot to chuj a ozjasz goldberg (aka Korwin - mikke) jest zbyt zajęty liczeniem pieniążkow. :)
  • 141 / 2 / 0
FajnieJest pisze:
a ozjasz goldberg (aka Korwin - mikke) jest zbyt zajęty liczeniem pieniążkow. :)
Boże, jak mnie wkurwiają te zakute antysemickie tępe łby :wall: Tak kurwa, liczy pieniążki już i jest antypolski, i w ogóle kurwa spisek żydów masonów i pedałów przeciwko Polsce i tobie.
Akurat Nowa Prawica jest jedyną szansą na zmiany, no ale ciemny lud woli głosować na po,pis,sld i palikota albo nie glosować wcale, a potem marudzić, że jest źle w kraju :wall: Albo takie barany jak powyższy nie zagłosują na Korwina, bo przecież "żyd", a może nawet mason :wall: pierdolone tępe polactwo.
Nic się zmieni przez najbliższe lata. Może za 10-15 lat jakieś zmiany nastąpią, ale wcześniej - nie sądzę.
  • 3363 / 358 / 0
Phehe, ale dupka zabolala. :)
Tak naprawdę Korwin nie ma jakichkolwiek szans, jest oszolomem. Do tego jego wyborcy to banda zaslepionych wariatów którzy i tak po czasie się nawracaja na inny nurt polityczny.
No i zawsze mnie smiesza różne filmiki i artykuły 'Korwin masakruje lewaka'.
  • 141 / 2 / 0
Szanse ma niewielkie, to fakt. Tylko nadal nie wiem jakie znaczenie ma to, że niby jest żydem? A niech se będzie, mnie to chuj wielki obchodzi. Prześledź swoje drzewo genealogiczne, może okaże się że sam masz żydowskich przodków. Mam szczerą nadzieję, że odkrycie tego faktu doprowadziłoby cię do samobójstwa :)
  • 21 / 3 / 0
Na scenie politycznej potrzeba by totalnej rewolucji - kompletnie innych ludzi, którzy nie mają żadnego powiązania z obecnie zasiadających w sejmie/senacie. Takich którzy mają oczy szeroko otwarte, i przede wszystkim jak na państwo demokratyczne przystało, liczą się ze zdaniem obywateli - w tym przypadku na chłopski rozum - robią to co ludzie chcą.
Obecna sytuacja prawna niestety nie jest zbyt ciekawa, pomijając już fakt że nie jest sprecyzowana ilość po przekroczeniu której czeka areszt. 3 lata za posiadanie, i 3 lata za spodowanie śmierci podczas wypadku (statystycznie) gdzie tu logika? To tylko pogłębia myślenie "kto do cholery rządzi tym państwem".

Niechcąc nikogo tu obrażać, ale jak dla mnie ludzie obecnie rządzący nie mają pojęcia o tym temacie i tylko pragną go odsunąć - to jedno z wytłumaczeń. Ale czemu nie mogą zauważyć że jeśli chcą z tym walczyć, to najlepszą drogą jest legalizacja, kto wtedy będzie biegał do dilera po 'temat' skoro bedzie mogl sam sobie uprawiać? Dla nich najważniejsze chyba - jaką by to przyniosło korzyść w budżecie! ... ale tego się nie mówi.
Drugie z wytłumaczeń jak na moje jest takie że mają w tym interes i nie leży im legalizacja.
Mnie zastanawia fakt, bo przecież jakby nie patrzeć nielegalna forma, tu nie tylko marihuana, ale używki które są w obiegu - to musi jakoś "przejsc" do kraju - napewno mamy jakiś towar zza grnicy na czarnym rynku, prócz tego produkowanego u nas - ale pomyślcie, ktoś kto na to pozwala też musi mieć z tego jakąś korzyść - służby specjalne, nie wiem nie znam się (kontrole jakieś). W tym kraju od dawna wiadomo są układy i układziki. Zwykły Kowalski uprawiać nie może i niech tylko nabiorą podejrzeń, gościa mają.. nawet bezpodstawnie. Za to kumpel gościa z kontroli będzie "czysty" - ja wiem, może za daleko wybiegłem z tym, ale w tym kraju nic już nie zaskoczy.

Myślałem o tym by wspólnie ze studentami prawa (przy ich zgodzie i wkładzie pracy) przygotować jakiś list, petycje z uzasadnionymi argumentami i odpowiedziami na najczęstsze odpowiedzi polityków. Ale chwilę później pomyślałem - no i co ? Znając ich inteligencje i zaangażowanie w sprawy interesu obywateli, tym papierkiem dupę by sobie podtarli.
'You enter a special, magical, dimension. The dimension of the spirit world.'
  • 3363 / 358 / 0
Nic mi to nie przeszkadza, po prostu ironia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.