Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1628 / 196 / 0
Jachas pisze:
Trochę odgrzewam kotleta. :-D Czy jeśli rozpuszczone w spirytusie kanna dodam do liquidu i później odparuje spirytus to kanna mi się nie skrystalizuje?
Ja robię tylko w taki sposób, bo tylko wtedy działa jak należy. No i nie krystalizuje się.
  • 118 / 1 / 0
No a jak sie zkrystalizuje to wystarczy podgrzać ;)
  • 336 / 4 / 0
Czyli w skrocie robimy to tak:
Nalewamy bo buteleczki ze 2 ml spiryty, wsypujemy z 50-100 mg kana i czekamy az sie rozpusci
Dolewamy 8 ml liquidu do konca buteleczki
Odstawiamy na pare dni otworzona buteleczke zeby spiryt odparowal
Wapujemy
  • 1628 / 196 / 0
No ja podgrzewam w piekarniku, bo mi się czekać nie chce. Ale tak też będzie dobrze.
  • 322 / 2 / 0
Boloxxx pisze:
Czyli w skrocie robimy to tak:
Nalewamy bo buteleczki ze 2 ml spiryty, wsypujemy z 50-100 mg kana i czekamy az sie rozpusci
Dolewamy 8 ml liquidu do konca buteleczki
Odstawiamy na pare dni otworzona buteleczke zeby spiryt odparowal
Wapujemy
Zrobiłem wg tej instrukcji z ur-144 (100mg na 2ml spirytusu), z tym że rozpuszczałem w strzykawce podgrzany roztwór. Po dwóch dniach w buteleczce widać wyraźne kryształki i osad na ścianach butelki. Co skopałem?
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
  • 992 / 17 / 0
Nic, po prostu się wytrącają i tyle. Ja paliłem właśnie takie coś, i po prostu dolewałem liquidu więcej i te kryształki się rozpuszczały. A klepać klepało. Więc zalej ponownie i wuala. Czy jak to się tam pisze...
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 1628 / 196 / 0
psyclone pisze:
Zrobiłem wg tej instrukcji z ur-144 (100mg na 2ml spirytusu), z tym że rozpuszczałem w strzykawce podgrzany roztwór. Po dwóch dniach w buteleczce widać wyraźne kryształki i osad na ścianach butelki. Co skopałem?
Nie wiem jak w spirytusie, ale dla większości kanna rozpuszczalność wynosi 20-25mg/ml w glikolu. W większych stężeniach po kilku dniach wytrąca się osad/kryształki.

Ja robię tak, że najpierw rozpuszczam 100mg kanna w 10ml spirytusu, potem dolewam do tego 10 ml liquidu i następnie odparowuje w 80-90*C w piekarniku cały spirytus. Wcześniej sobie zaznaczam na kieliszku ile to jest to 10ml, żeby wiedzieć kiedy wyciągnąć z piekarnika już sam liquid bez spirytusu.
  • 80 / / 0
@grentoo nie musisz nawet tego liquidu dolewać, ja paliłem z kryształami na sznurkach i było git :D
  • 189 / 2 / 0
Witam panowie chce zakupić sobie e szluga w celu palenia liquidu z nikotyna w zastępstwie za fajki a przy okazji przyjarać kanna a w związku z tym mam wiele pytań a tematu e szlug w ogolę nie ogarniam nigdy nawet o e szlugach nie czytałem.
Pytanie pierwsze primo
Bo tam gdzieś się wlewa ten liquid jakiś zbiorniczek to musi być czy coś czy da rade mieć dwa takie i np w jednym mieć normalny liquid a jak będę chciał kanna to wkręcam drugi zbiorniczek i pale kanna? (sporządzenie roztworu z kanna ogarnę głownie chodzi mi o sprawy techniczne samej e szlugi)
Teraz tak pytanie drugie sekundo sprawa samego e szluga, wbiłem na allegro wpisałem e szlug i dostałem oczopląsu ile tego rodzai jest, rożnych wymiennych akcesoriów na gwinty takie srakie ładowarka taka sraka grzałka taka owaka. Kuwa w ogolę nie ogarniam myślałem ze jest e papieros i już a to jakaś składanka listy przebojów może być wychodzi na to, także pytam was co kupić żeby było najlepsze(pytam o model ego srego v ileś??? taki żeby był najlepszy do jarania i zwykłego liquida i canna, taki powiedzmy nie za drogi a spełniający wszystkie warunki żeby był porostu dobry powiedzmy do max 100pln albo ogólnie rodzaj, model?? Chce jarać to i to chce mieć dwa zbiorniczki i i ogólnie żeby był najlepszy a bynajmniej dobry do tego celu i nie za drogi pytam co kupić?
Proszę was napiszcie trochę łopatologicznie o tych e papierosach co jest warte uwagi co wybrać tak napiszcie jak do typa który w ogolę nie ogarnia tematu. Będę bardzo wdzięczny pozdro
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2014 przez 4acoDMT, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 4acoDMT jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1628 / 196 / 0
Kup sobie nie na allegro tylko np. na stoisku Woltera zestaw USB. Będzie coś lekko ponad 100zł, ale będziesz miał dobry sprzęt i dodatkowo będziesz mógł go palić przy kompie jak będzie się ładował. Chyba najlepsza opcja dostępna w tej chwili. :-P
ODPOWIEDZ
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.