Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 401 / / 0
WaWe pisze:
  • Witamina b6 - bardzo ważna sprawa, bez niej zdecydowanie silniejsze drgawki i gonitwa myśli
  • Cholina - można kupić na allegro, albo ewentualnie dodać do diety jajka, najlepiej na miękko
  • Waleriana - strukturalnie zbliżona do GHB, łagodzi nerwy
  • Potas
  • Witamina C - najlepiej 1000mg rozpuszczalne tabletki
  • Magnez - najlepiej chelatowany
  • Kwasy omega-3 - wspomagają serce w trudnych momentach
  • GABA - tego ładować trzeba dużo, najlepiej przed snem, kupić można w prochu w shamanshopie
  • Żen-szeń
  • Głóg
  • 5 - HTP - podnosi poziom serotoniny, co prawda GBL przy niej nie majstruje, ale zawsze lepiej się czuć lepiej
  • Jagody acai - też w shamanshopie
  • L-arginina - pozwala utrzymać jako takie libido
  • Lecytyna
  • Krople L-72 - niby jakas homeopatia, ale mi np. pomaga
Środki wspomagające zasypianie to właśnie waleriana, apap noc (nie łączyć z alkoholem!), 2m2b (ciężko teraz o dostępnośc chyba), względnie benzo lub kodeina (ale z tymi uważać, lepiej nie wrzucać jeśli nie ma się doświadczenia) i wszelkie ziółka typu melisa itp."
Widzę, że dość równo do odstawki podchodzimy. Zaczęłam tydzień temu, zeszlam z 20-22ml dziennie do 9ml. I teraz zmartwienie... Czy już dokładać zalecane tu specyfiki czy zejść niżej? Przyznaje, że 5htp oraz melatoninę juz uskuteczniam... Chodzi mi głównie o ochornę neuronów, o pamięć i koncentrację, o ten glutaminian... Generalnie u mnie pijanie g często sprowadzalo się do dawek małych - mimo tej ilosci zaledwie ok. 20ml gbl/dzień, to i tak były chyba na pograniczu neurotoksyczności glutaminianu :blush:

A nie wspomniałabym! Też znowu biorę Piracetam od tygodnia, 2400mg dziennie, on ma wpływ na układ gabaergiczny. Powołując sie na slowa innych, piracetam może powodować ekscytotoksycznosc ze względu na receptor NMDA który się za bardzo aktywuje pod wplywem piracetamu, co może prowadzi do rozpierdolu i większych efektów odstawiennych. To na razie muszę wyeleminować z diety piracetam, cayenne i inne majstrujące z podwyższaniem glutaminianu rzeczy? Z jednej strony może zataczam błędne koło, ale mówię, małe ilościowo częste polewki powinny chyba być plusem przy odstawianiu?

Tyle informacji, tak mało czasu, coraz mniej giebla... Pomóżcie, proszę :heart:
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1205 / 10 / 0
9 ml to już nie dużo... Jak to dawkujesz? Chodzi mi wielkość polewek i częstotliwość.

Jak wyglądają te Twoje nocki? polewasz też w nocy?

To że masz problemy ze snem to zrozumiałe. Ja 2 tyg temu miałem pełny cold turkey z 50-60ml ( ciekawe przeżycie nie powiem ) i zacząłem spać względnie normalnie dopiero po tygodniu. Nie miałem jednak żadnych wspomagaczy, nawet dostępu do alkoholu.

Ja próbowałbym to odstawić całkowicie. Odpowiedz oczywiście na w.w pytania ale sądze, że te 9 ml powinny być do przeżycia. Najlepiej gdyby o było w wolniejsze dni. Wkurw na świat może byc wyraźny ;)

No i pamiętaj by unikać na początku stymulantów - żadne pente czy ep przez pierwsze dni. U mnie co prawda był troche większy szok %-D ale byle kawa powodowała mocne pogorszenie stanu i wzmocnienie delirki.
Tak więc nie katuj organizmu stymulantami.

Niestety nie masz co oczekiwać wybitnych wyników w zapamiętywaniu czy koncentracji. Mózg musi troche odpocząć i sam też nie jest w najlepszej formie. Trzeba troche odpokutować. Jedynie dodanie w.w. supli pomoże w szybszej regeneracji.

Według mnie priorytetem powinien być normalny sen. Nie będzie o niego łatwo, ale mając pod ręką wspomagacze dasz rade o kilku dniach przywrócić normalny cykl dnia i nocy.

Jak coś to pytaj, postaram sie pomóc na ile potrafie.

Jeżeli bardziej "intymne" rzeczy to jak zwykle - priv :D :D

P.S. Co do naszejj sprawy to narazie jestem pod monitoringiem 24h ---> nici z kontrabandy %-D a qrwa przydałoby się bo kawa już mnie męczy :D
  • 934 / 12 / 0
Też mnie ciekawi jak te 9ml rozkłądasz. W moim przypadku gdybym doszedłdo 9ml na dobęrównało by sieto że mogę już całkiem odstawić bo większych efektów odstawienych bym nie miał, tylko mi się udało dojsć nigdy do takiej redukcji, max koże 1,5ml co 2,5h a i tak uciazliwe staje sie to jak bym całkiem niemal nie pił, wygospodaruj sobie ze 2 dnia chociaż, ustaw tak że będziesz je miała tylko dla siebie i na spokojnie odstaw całkiem, tylko tak można to w końcu zrobić, w innym, przypadku będziesz na takich nawet małych dawkach tydzień czy dwa jecha, a jedyne co bedą robićto utrudniać i tak dopiero wracający normalny sen i wskoczysz z powrotem tam gdzie byłaś. Stymulanty nie są najlepszym pomysłem podczas odstawiania, chyba żę tak jak u mnie w przypadkui ich braku było by jeszcze gorzej, ale mam nadzieje żę aż tak nie wkręciłaś się .
Co do suplementacji bardzo zbliżoną ostatnio stosowałem (wszystko od początku do GABA z twojej listy + cholina, witamina B3 w postaci amidu kwasu nikotynowego, witamina E, no i baclofen a na pierwsze noce estazolam, rozpoczynałem suplemerntacje razem z rozpoczęciem redukcji dawek czyli 24-48h nprzed całkowitym zaprzestaniem picia. Akurat tak się złożyło że podczas ostatniego odsatawiania miałem piracetam i go podjadałem i o dziwo odczuwałem poprawę jednak pracy mojej głowy. Analogiczny wrażenia odnośnie piracetamu miał też mój znajomy ostatnio odstawiajacy, nie wiem czy to placebo czy coś w tym jest ale na pewno nie pogarszał sytuacji.W każdym bądź razie problemy ze snem będąwyrażnei się zmniejszać z momentem zaprzestania picia inaczej to tylko męczenie się bezsensowne.

Co do pogorszenia się zdolności intelektualnych to ja kchyba Dezerter śpiewał - Nikt nie mówił, że będzie lekko. Kwestia tygodnia czy dwóch i myśłę że powinno wszystko wrócić na swoje miejsce ;-) Na pewno nie poprawiał bym sobie tego stanu stymulantami chyba że jest się zmuszonym do jakiegoś jednorazowego doprowadzenia się choć na trochę do stanu używalności.
  • 1 / / 0
Ja polecam kilkukrotnie sprawdzona karbomazepine. Ze wszystkich rzeczy które próbowałem zeby złagodzić skutki odstawienne. Pięciodniowa kuracja przywraca sen oraz spokój psychiczny . Jeśli chodzi o dawki to kolejne dni/mg

400/400/300/300/200
  • 904 / 175 / 0
Ostatnio mialem jeszcze troche brahmi (po rzucaniu mj) to bardzo fajnie uspokajalo i usuwalo cale to cisnienie z glowy. Do tego dobrze dziala na pamiec i koncentracje. Szczerze polecam to ziolko bo jak ktos nie ma dostepu do chemii to jest bardzo fajna opcja. Nie warto bawic sie w herbatki czy liscie, tylko wyciag standaryzowany dziala.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 680 / 43 / 0
Ciąg grudzień-poczatek marca, ogolnie poszedl litr ale przyjmijmy okolo -200ml bo czestowalam znajomych, więc okolo 0,8l w troche ponad 3msc. Ilosc ktora miałam redukowac dawki niefortunnie mi sie rozlala... mialam do dyspozycji tylko 2 pillsy flubromazepamu po 4mg i troche antyhistamin. Okolo 5-6h od ostatniej dawki GBL wrzucilam jedno benzo (wieczorem) poszlam spac (bez problemu i zadnych pobudek), rano wrzucilam kolejne. W międzyczasie troche antyhistamin.
Odstawka totalnie bezbolesna, ZADNYCH efektow odstawiennych. Sen w nomie, psychicznie tez dałam radę. :) jestem cyborgiem czy odstawke można w tak prosty sposób ominac?
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 97 / / 0
@up zalezy jakie dawki dzienne,przepij troche wiecej a zobaczysz jakie mozna miec atrakcje w zyciu na odstawce %-D
  • 680 / 43 / 0
ten litr to byly dwie butelki 500 ml. drugą kupiłam jak kończyła się pierwsza- poczta nawaliła i 3 dni przymusowej nagłej przerwy bez zadnej obstawy lekowej czy czegokolwiek. trzęsawka i ogólne nieprzyjemne pobudzenie, oczywiście brak snu, chujowo z psychika... i tak latwo moge to ominac ogarniajac sobie malutka ilosc benzo?
dawki rozne pilam, czasem dziennie z 5ml, a czasem z 25 :-D
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 27 / / 0
Co do pytania z Twojego poprzedniego postu. Na początku stażu odstawki to mały pikuś, że tak to ujme. Powtorz wariant 0,8l na 3msc (z czasem ilość pójdzie oczywiście na +) jeszcze parę razy, a przekonasz się o czym mówię.
  • 934 / 12 / 0
Pierwsze odstawki można zacisnąć zęby i na cold turkey przejechać nawet w ostatercznosci (miałem takie ze dwie gdzie przy jednej z nich nawet alkobhnol;u nie jednączy dwie). Uwazej teraz ponowne uzależnienie wysatąpi o wiele szybciej i od razu wejdzie na poziom jak z końcówki ciagu. Taki urok jużGBL
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.