Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
Ale 2 karnistry..
Zaczeło się jak zwykle; zmniejszenie napięcia w ciele, euforia, lekkie zmiany w wizji. I to brzęczenie wszędzie w ciele.
Po może 10 sekundach brzęczenie zamieniło się w ból. Ogromny ból. Pamiętam, że w tamtym momencie miałem myśl, że to doświadczenie jakby każde zakończenie nerwowe w moim ciele było ocierane o kolce róży. Nidgy wcześniej nie doświadczyłem takiego bólu po narkotykach.
Po chwili zaszła dysocjacja. Nie byłem tego w pełni świadom, ale w tym momencie muzyka przestała grać, oraz jakbym po prostu przestał widzieć, nic. Ból był taki ogromny, że byłem przekonany, że umieram.
Mineło następne kilka sekund. Peak. Nie miałem żadnych myśli. Nic nie widziałem, nic nie słyszałem. Jedyne co w mojej głowie istniało, to obraz mojego całego układu nerwowego, oraz agonalny ból.
Czekałem na śmierć.
Po może 30 sekundach, pojawiła się pierwsza myśl - "chyba schodzi." Na początku nie wierzyłem samemu sobie, ponieważ byłem w pełni przekonany, że zaraz umrę.
Ale ból zaczął ustawać. Wtedy uwierzyłem, i poczułem ulgę.
Chyba nie muszę mówić, że nie należy to do moich przyjemniejszych doświadczeń narkotykowych, chociaż nie żałuję.
Nigdy o podobnej reakcji po N2O nie słyszałem..
Zachęcam do podzielenia się własnymi doświadczeniami <3
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.