Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. 4-MAR i BZP.
ODPOWIEDZ
  • 1198 / 8 / 0
No zbawiennego wplywu pFPP na zoladek nie ma. Ja lekka srake po tym mam ;]
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2011 przez prawie_martwy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1513 / 26 / 0
Najprawdopodobniej nie będziemy mieli pasożytów. Czytałem kiedyś, gdzieś, że Piperazyny mają właściwości przeciwrobacze :D. Wiele leków do tej pory to pochodne piperydyny (piperazyny). Może pFPP ma podobne właściwości lecznicze.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 3007 / 7 / 0
Hah gdzieś to wyczytał %-D
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1513 / 26 / 0
Po różnych zródłach (prawdopodobnie wiki)
Brałem za dzieciaka coś takiego (od małego miałem manie czytana ulotek) ostatnio sprawdziłem i była w składzie piperydyna (albo nawet piperazyna nie pamiętam). Ciekawie były opisane skutki przedawkowania ale nie sprawdzałem empirycznie.
PIPERAZYNA
PIPERAZYNA, środek przeciwko robakom obłym. Stosowana w leczeniu — glistnicy i owsicy (poraża mięśnie pasożytów). W lecznictwie stosowane są gł. sole p. — adipinian (Antivermina, Vermitox) i cytrynian (Piperasol). W postaci musującej (Piperazinum effervescenś) zwiększa również wydalanie kwasu moczowego, toteż jest stosowana w leczeniu przewlekłej dny i - kamicy moczowej.
http://www.pijmnie.pl/slowniczek,p,PIPERAZYNA.html
P 02 – Leki przeciwrobacze
[...]
* P 02 C – Leki przeciw nicieniom
o P 02 CA – Pochodne benzimidazolu
o P 02 CB – Piperazyna i pochodne
o P 02 CC – Pochodne tetrahydropirymidyny
o P 02 CE – Pochodne imidazotiazolu
o P 02 CF – Awermektyny
o P 02 CX – Inne
[...]
z wiki

TFMPP lub/i BZP (mogę pierdolić głupoty) do tej pory są stosowane w weterynarii.

Dodam jako ciekawostkę że piperazyny stosowane były (teraz niewiele chyba) również w psychiatrii.

@ surveilled - post z dołu - z czasem się wyzbywa oporów. Dużo dziwaczniej się czułem przy dxm (te filmy o samobójcach łykających paczkę tabletek), benzydaminie (wiadomo) czy gbl. Następnym razem pewnie będzie trzeba się przełamać przy muchomorze (wpojone pojęcie - muchomor = śmierć).
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2011 przez mr_b, łącznie zmieniany 4 razy.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 6189 / 439 / 12
Coca-Coli używa się do przetykania zlewów, a i tak wychyliłbym teraz puszkę. Analogicznie z pFPP.
  • 2876 / 266 / 0
Najgorsza substancja, jaką miałem okazję próbować, zdecydowanie nie polecam. Mega chujowe samopoczucie fizyczne, do tego krzywe myśli, nic ciekawego. Pewnie wziąłem za dużo (najpierw ~50 mg w bombce, po godzinie doładowałem ~100 mg), brałem to gdzieś o godz. 15, nie mogłem usnąć do jakiejś 7 rano. Nie wziąłbym drugi raz nawet jakby mi dopłacali ;)
  • 992 / 25 / 0
co się dziwisz jak wziąłeś o 3 razy za dużo? Prawdopodobnie należysz do ludzi którym wystarcza 50 mg. Albo do tych co czują się po tym jakby mieli grypę.
  • 3007 / 7 / 0
Raczej do tych którym starczy 30mg tej substancji. P4weu weź sprawdź mniejsza dawkę niż 50mg i sprawdź wtedy. Jak będzie nadal źle to albo ja odpuść albo zrób jak ja :D Wtedy na pewno Ci się odwidzi (Nie no z tym ostatnim żart)
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 406 / 2 / 0
ta substancja to raczej syf. przynajmniej dla mnie. najbardziej ostry i chujowy smak z jakim miałem do czynienia.

40 mg w bombie dało mi jedynie ochotę na sranie, mdłości i POTWORNY ból głowy 6 godzin po zażyciu, w nocy nie mogłem spać ale ibuprom trochę pomógł. ogólnie czułem się po tym gównie jakbym był chory i miał gorączkę. efektów pozytywnych żadnych, oevów i cevów brak, czuć tylko działanie na granicy placebo.

aha substancja wywołała u mnie bardzo przykre przemyślenia, w chuj jakiś zjebanych żali chodziło mi po łbie, ogółem rzeczy z których ciężko coś wywnioskować. przy takich gównianych dragach jak ten na prawdę kwestionuję cały sens cpania, już o sto razy bardziej wolę trzeźwy relaks niż robienie pierdolnika w głowie i organizmie.
  • 3007 / 7 / 0
To uczucie grypy jest na prawdę do bani. Ta substancja jednak nie jest dla wszystkich, nie każdy organizm ją akceptuje niestety. A masz proszek czy kryształki?
ODPOWIEDZ
Newsy
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.