Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1203 / 21 / 0
największy dług? życie.
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 30 / 3 / 0
zero złotych !!
  • 73 / / 0
Dyszka, bo do wora brakowało :roll:
  • 1052 / 77 / 0
Nie zaciagnalem nidy dlugu ktorego nei splacilbym po dojsciu do bankomatu/kompa, natomiast moje dobre serduszko naklepalo mi wierzycieli na jakiegos kafla.
Uwaga! Użytkownik zioloziolo jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 321 / 3 / 0
120zł %-D oddałem już 40... ale muszę kota zrobić więc oddam za miesiąc resztę...
Uwaga! Użytkownik Dezinteglator jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 64 / 5 / 0
zioloziolo pisze:
Nie zaciagnalem nidy dlugu ktorego nei splacilbym po dojsciu do bankomatu/kompa, natomiast moje dobre serduszko naklepalo mi wierzycieli na jakiegos kafla.
Skądś to znam, moi wierzyciele leżą mi grubo ponad 3.
  • 1709 / 11 / 0
pożyczka z providenta się liczy? %-D kurde ale wtedy szalałem, a potem niemal dwa razy tyle do spłaty :-/
  • 402 / 4 / 0
Dlug snu okolo ponad 72 godziny na MDPV
Z pienieznych to raz 150zl sie zdazylo,ale zazwyczaj to inni ode mnie pozyczali 8-)
wiewi2@bk.ru
  • 76 / / 0
Chyba 150 zł na coś kryształowego ;d
  • 35 / / 0
Ja również tylko grosze. Więcej niż 30 zł raczej się nie zdarzyło. Częściej pożyczam innym.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.