SlimS pisze: Mam kilkaset znajomych i w tym kilkadziesiąt, których w każdej chwili mógłbym zaprosić na piwo. Czasami dostaję zapytania, czy wyskoczę gdzieś z kimś, i najczęściej odmawiam. Nie mam problemów z nawiązywaniem kontaktów, gorzej z utrzymywaniem znajomości. Ludzie zaczynają mnie po prostu męczyć. Ich zachowanie, gadka, ego i zaściankowość.
Na trzeźwo pozabijałbym wszystko w promieniu pięciu kilometrów.
Z drugiej strony jak mam towar, nie ma mnie. Zawsze wolałem sam grzać na chacie, niż z kimś.
"Tylko podczas ascetycznej alienacji poznacie siebie" . Taaa moje słowa.
tinoss pisze:Niestety tez tak mam, że ludzie nowo poznani ciekawią mnie na krótką metę.
Procent pisze:Pewnie na początku ich idealizujesz, by potem się rozczarować, gdy wyobrażenia nie są równe stanowi faktycznemu ;-)tinoss pisze:Niestety tez tak mam, że ludzie nowo poznani ciekawią mnie na krótką metę.
Oczywiście nie chodzi o przypinanie metki na stałe, bo to byłoby podłe. To raczej coś w stylu karteczki na plecy z tekstem 'Ja Cię kurwa osberwuja. Pokaż mi, że się mylę'.
[ external image ]
son.of.the.blue.sky pisze:Założę się, że nawet nie próbujecie ludzi w żadnym głębszym stopniu poznawać.
Może spotykałem do tej pory niewłaściwych ludzi, ale prawda jest taka, że zdecydowana większość ludzi przyjmuje świat bezrefleksyjnie, więc siłą rzeczy nie mają za bardzo o czym gadać. Niektórzy brak znaczącej treści próbują nadrabiać formą, ale to marne pocieszenie.
son.of.the.blue.sky pisze:Ludzie są fascynujący.
son.of.the.blue.sky pisze:przez kompleksy nie chcą się dzielić żadnymi ciekawszymi myślami, bo boją się, że zostaną wzięci za kretynów/pozerów/coś innego.
son.of.the.blue.sky pisze:I wszyscy nawijają codziennie w kółko tę samą gadkę
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.