Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
Ja z kolei kilkukrotnie zostałem przyłapany na NIE ĆPANIU, typu sąsiad myślał za oknem że sniffuję prochy a to tylko tabaka przez rurkę była konsumowana. Albo że niby daję po kablach po prostu drapiąc się po ramieniu lub oglądając czy nie mam syfów na ramieniu
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / 2 / 0
Zostałem przyłapany w szkole na byciu na 10 mg Xanaxu.w szpitalu to potwierdzili.myślicie że mam szanse na normalne życie. Każdy w szkole wie że ćpałem. Leże w szpitalu
Uwaga! Użytkownik Suselultimatus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5100 / 880 / 0
A jak przyłapali ? Co żeś odwalał ?
Jak teraz przestaniesz to masz szansę, ale jak się tak przejmujesz to nie wiem .
Może za wrażliwy jesteś .
To wtedy się szybko wykonczysz .
Ludzka natura jest to, że się popełnia błędy .
Ważne by z niej lekcje wyciągnąć .
Zawsze możesz zmienić szkołę jak Ci z tym źle .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3 / 2 / 0
Najlepiej powiedzieć że pierwszy raz się próbowało z ciekawości i że już nie popełnisz tego "błędu" zawsze łykają xD
  • 3 / 2 / 0
02 lipca 2022Verbalhologram pisze:
Ja z kolei kilkukrotnie zostałem przyłapany na NIE ĆPANIU, typu sąsiad myślał za oknem że sniffuję prochy a to tylko tabaka przez rurkę była konsumowana. Albo że niby daję po kablach po prostu drapiąc się po ramieniu lub oglądając czy nie mam syfów na ramieniu
Sąsiad chyba ładnie leci że tak mu się wszystko kojarzy :D
  • 314 / 39 / 0
Kiedyś wróciłem na szybkie wiadro do domu, bo nie miałem kwitu na wodę. Kręcę wiadro w pokoju i nagle wchodzi babcia eh xd.
16 lat, oszedłem do szkoły zrobiony kodą i weadem. Wyszedłem do toalety i z opowieści kolegów nauczyciel powiedział, że jestem chyba czymś naćpany. Kilka dni później leżałem sobie na polskim zrobiony ziołem oraz xanem. Dzwonek i podchodzi do mnie nauczycielka (wychowawczynia pewnie jej powiedzial) I pyta czy po lekach jestem czy coś brałem. Mówiła, że mogę powiedzieć odprmarłem, że nie bo nudna lekcja i wyszedłem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.