Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1768 / 599 / 0
Najpierw zauważyłem to po DXM, nazywając to "zatapianiem i wynurzaniem się z fazy na przemian". Potem zauważyłem, że tyczy się to także marihuany i MDMA. W zasadzie tylko po alkoholu i grzybach tego nie odczułem (chyba że grzyby mieszane z kaszlakami).

Z czego to wynika?
Najbardziej widzę to po ostrym jaraniu - raz za razem mnie "wynurza" i ogarniam jak srogo zrobiony jestem, żeby za chwilę znowu mieć peak i tak przez 80% trwania tripu.

Również bodyhigh i wizuale zdają się zawsze podlegać tej regule.

Interesują mnie Wasze doświadczenia i chętnie przyjmę również jakieś naukowe wyjaśnienia tego stanu rzeczy.
  • 5 / / 0
Mózg nie pracuje cały czas tak samo. Docierające bodźce wew-/zewnętrzne, wpływają na percepcję i odbiór stanu własnego i otoczenia. Może od tego to zależy? Od jakości świadomości istnienia w danym czasie, osobistym stosunku do tej jakości czy też opanowania umysłu... Jednak są to tylko moje domysły, bo nie dotarłem do żadnych badań, które by taki stan wyjaśniały. Myślę, że ogólnie może być wiele czynników.
U siebie często takich wariacji nie zauważam, ale jak już to właśnie zależne od powyższych i od towarzystwa w sumie
Zapraszam do wzięcia udziału w badaniu! Dla Ciebie to tylko 5 minut, mi może pomóc określić swoją dalszą drogę :)
https://forms.gle/JAxktoSoRbVCUwdt9
ODPOWIEDZ
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.