Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 207 / 13 / 0
widze ze na macki i czeslawa dziala doraznie , ja dzis wrzucilem jedna tabse na czczo i po 2 godzinach stan czuwania bez zmian , teraz rozgryzlem kolejna , zobaczymy czy zadziala .
  • 168 / 2 / 0
dobra panowie, a jak ze skutkami ubocznymi? występują jakieś?

bo sęk w tym, że okazuje się, że mam prolaktynę powyżej normy i prawdopodobnie dostanę na to bromkryptynę (też agonista dopaminy)

tylko, że po bromo skutki uboczne bywają cholernie nieprzyjemne
a badania pokazują, że pirybedyl daję taki sam efekt w obniżaniu prolaktyny
tylko ma dużo krótszy czas półtrwania, więc musiałbym kilka razy dziennie szamać

bo w polsce o ile wiem to tylko bromo na prolaktynę stosują i właśnie się zastanawiam czy by nie namówić lekarza na pirybedyl

btw ciekawa sprawa - obniżenie prolaktyny polega na zależności, że jak jest wysoka dopamina to prolaktyna spada
a jestem kurna na metylofenidacie, ale przeczytałem badania, że o dziwo kokaina/amfetamina nie wpływają znacząco na obniżenie tego hormonu mimo, że przecież dopamina wystrzeliwuje w kosmos

ps no i nie wiem czy nie będzie jakiś przeciwwskazań łączyć agonistę dopaminy ze stymulantem, z endokrynologiem się pewnie zobaczę w przyszłym tyg, to się okaże... na razie b6 i castangus - niepokalanek mnisi
Ostatnio zmieniony 24 marca 2011 przez wieczko, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 207 / 13 / 0
dopiero jakos tak po 6 godzinach jebnelo mnie ostro w morde , czuje wyraznie dope , ale nie wiem czy to dlatego ze se strzelilem jedno piwko , ale i tak doszedlem do wniosku ze bardzo dobrze na sen to wziasc a rano sie wstaje z pierdolnieciem :)
  • 26 / / 0
WItam Was wszystkich,

Na forum jestem juz od paru lat lecz z pewnych wzgledow dopiero teraz mam zamiar zabierac glos.Mam nadzieje ze moja elementarna wiedza czasem komus posluzy oraz ze dzieki Wam bede mogl zglebiac wiedze dalej,szerzej.Do rzeczy

Zaintrygowal mnie pirybedyl i ciekaw jestem czy mozna go laczyc z SSRI+benzo,interakcje,przeciwskazania? :listen:
  • 2497 / 49 / 0
IMO benzo bezsensownie go przytlumi, ale co do SSRI to nie widze przeciwwskazan
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
w jakiej cenie stoi ten wynalazek?
Uwaga! Użytkownik bismarck jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
Brutto - 39.35, w chorobie - 11.81
http://indeks.mp.pl/subst.php?id=1906
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 207 / 13 / 0
pirybedyl ma t1/2 6-7godz a forma extended release 50mg Pronoranu 21 godzin , a wiec napewno dziennie wystarczy spokojnie 1 tabsa , a wiec mozna zalozyc teoretycznie ze nastepuje kumulacja leku w organizmie , wie z was ktos kiedy nastepuje stabilne stezenie leku w osoczu??
  • 7 / / 0
wcinam pronoran od 7 dni. W tym czasie jakoś nie poczułem w tym czasie "nie do opanowania eufori " . generalnie uspokaja , i chce się więcej spać. orientuje się ktoś czy jest możliwe jest aby właściwe działanie leku pojawiło się po dłuższym czasie zażywania? ( tak jak to mam miejsce przy ssri)
Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem to znalazłem opinie innych użytkowników antagonistów dopaminy http://www.nerwica.com/agoni-ci-dopamin ... 20279.html
  • 338 / 2 / 0
probowal to ktos mieszac z imao, jakie by byly tego skutki?
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".