koala pisze:Pytanie: czy próbował ktoś łączyć stabilizator zabezpieczający przed manią (np. Depakina) z lamotryginą chroniącą przed depresją?
Dam ci tylko jedną radę: trzymaj się z daleka od Depakine. Bierz każdy stabilizator, byle nie ten. Depakine jest przeciwmaniakalna, ale lekarze już nie mówią o tym, że (to oczywiście wiedza zdobyta poprzez doświadczenie, i to nie tylko moje) ma kurewską tendencję do ściągania w dół i to nie ku normie (bo to oczywiście byłoby zrozumiałe) ale dalej - ku subdepresji/depresji. Na innym forum jakiś kmiot się nawet do mnie przypierdalał, że jestem taki cięty na ten "lek", ale ja swoje wiem, bo ćpałem to gówno przez prawie dwa lata, przez długi czas w dawce 2 g/doba (czyli prawie max). Pozytywów żadnych - same uboki no i efekt pseudoterapeutyczny, bo, jak podejrzewam, stabilizował mnie równo z poziomem podłogi. Depakine jest dobrym sposobem na to, aby wyleczyć się z normalnej wagi (bardzo prawdopodobne, że utyjesz jak świnia), nadmiaru włosów i zbyt dobrych wyników prób wątrobowych.
^Polecić moge LAMOTRYGINĘ ( w dawce 200mg - 400mg spełnia swoje zadanie )
pol90 pisze:Jak ja łącze trileptal z alkoholem to na początku alkohol wzmaga jego działanie, ale potem jak alkohol zejdzie przykładowo jedno piwo to potem, żeby trileptal dalej działał to muszę stosować większe dawki tego leku czemu tak jest ?
http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg
Ogarnięty pacjent + ogarnięty lekarz + ogarnięty psychoterapeuta = oto połączenie gwarantujące powodzenie terapii.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.