może ktoś powiedzieć jak wygląda porównanie pirybedylu do ropinirolu? poza tym że niby pirybedyl nie zamula i działa od początku stosowania. interesuje mnie efekt terapeutyczny oraz profil działania obydwu na dłuższą mete
--------------------------
dobra zdecydowałem sie pirybedyl. na początku mimo wszystko troche ścinał na kime, ale ten efekt szybko minął. na razie leci lekko ponad tydzień na 100 i czuje sie całkiem ok. nie widze żadnej różnicy miedzy tym czy sie go rozgryzie czy łyka w całości. na pewno bardziej mi służy niż bupropion, który wcześniej stosowałem.
Scalono. taurinnn
Mam pytanie... Przeczytałem w którymś z wątków, że Kwetiapina w dawce poniżej 300mg jest lekiem antyhistaminowym i antagonistą alfa-1, natomiast powyżej 300mg jest atypowym neuroleptykiem... W związku z tym - czy można brać Kwetiapine np. 100mg razem z Pirybedylem? Jeśli nie jest antagonistą receptorów dopaminowych poniżej 300mg to na logikę można brać je razem...?
Ktoś coś?
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
^ tak było 3 mies temu. teraz nie biore nic i mam mioklonie chuj wie czy nie od tego. nagle mi noga sie prostuje albo wale barkiem w nocy/rekami . w dzien też sie zdarzy.
interesujące spostrzeżenia. kurcze ja właśnie niedawno jeszcze również ja Ty łączyłem pirybedyl z tianeptyną (wspomiany coaxil) i nawet na forum pisałem, że jest całkiem zacnie. ale tam jeszcze ssri stosowałem i nie połączyłem wątków, iż to właśnie wcześniej wspominane dwa leki dają synergiczny efekt.
zastanawiam się czy nie wrócić do tego połączenia bo aktualnie jestem właśnie na tianeptynie.
A jak ze zbijaniem prolaktyny ?
Lepiej niż kabergolina ?
W efekcie przyjęcia 50-150mg pojawia się uczucie odurzenia, któremu towarzyszy impulsywność i odczuwanie specyficznej, subtelnej rozkoszy z momentami rozlewów dopaminy po całej mózgownicy.
Zbijanie prolaktyny, czyli wywoływanie miesiączki się nie udało.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.