Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Pozdrawiam ciepło i proszę o jakaś sensowna odp lub jakiś artykuł na ten temat ;]
29 listopada 2018GG Allin pisze: ^nie wiem skąd pomysł jakoby koda nie wpływała jakoś specjalnie, bierz pod uwagę jej metabolit - morfinę która już znacznie wpływa na ubytek teścia. Więc kodeina fakt bezpośrednie nie wpływa aż tak bardzo, ale pośrednio dzięki szlakom metabolicznym już tak.
[mention]oxy77[/mention], a nie myślałeś po prostu zacząć uprawiać sport, ćwiczyć na siłowni przykładowo? Samo to naturalnie Ci podbije testosteron, po co brać sterydy i sobie jebać zdrowie jeszcze bardziej. Terapia zastępcza testosteronem ma sens, jak ktoś jest stary, naturalnie nawet trenując ma go nisko, do tego nie ćpa - więc wyniki badań obiektywnie mogą stwierdzić, iż jest sens się szprycować. Ale taka terapia to już na całe życie raczej, więc poważna decyzja.
A sam pomysł "kilku zastrzyków" nie ma sensu, z tego względu iż test może i wróci do normy, ale jak zastrzyki się skończą, może być a nawet mocno pewne jest, że będzie jeszcze gorzej. Do tego na samopoczucie, libido etc. nie wpływa tylko testosteron ale też poziomy innych hormonów, no ale to już bajka dla fachowców.
Co mogę zmontować w Niemczech z opioidow podobnego do działania kodeiny morfiny? Bo tramal jest nie dla mnie, całkiem inna bajka. Może idzie dostać coś na kodeinie jako lek przeciwbólowy. Mam papiery na operacje ze wstawieniem endoprotezy ponad pół roku temu.
Dogadasz się po niemiecku z lekarzem ? Jeśli tak to przetłumacz ten papier i powiedz ze brałeś paracetamol, ibuprofen, ketanol oraz tramadol i nic nie niweluje bólu.Powinieneś dostać oksykodon albo DHC.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Ja bym tutaj pytał. Ja mam tylko jedno skojarzenie, Niemcy - Palladon, czyli Hydromorfon, ciekawe w sumie jak ciężko i jakie trzeba mieć papiery, żeby dostać tego gralla.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.