Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
Ksanomelina, podobno uważana za przełom w leczeniu schizofrenii/stanów psychotycznych
Słyszał ktoś o tym?
Podobno zamiast obniżać bezpośrednio dopamine, ma wpływ jedynie pośredni na ten neuroprzekaźnik, a bezpośrednio zmienia za to poziom acetylocholiny
„Skuteczność leku Cobenfy(Ksanomelina)w leczeniu schizofrenii u dorosłych została oceniona w dwóch badaniach o identycznym projekcie. Badania były 5-tygodniowymi, randomizowanymi, podwójnie zaślepionymi, kontrolowanymi placebo, wieloośrodkowymi badaniami u dorosłych z rozpoznaniem schizofrenii według kryteriów DSM-5. Pierwszorzędowym wskaźnikiem skuteczności była zmiana w stosunku do wartości początkowej całkowitego wyniku skali zespołu pozytywnego i negatywnego w 5. tygodniu. W obu badaniach uczestnicy, którzy otrzymali Cobenfy(Ksanomelina) doświadczyli znaczącej redukcji objawów od wartości początkowej w porównaniu z grupą placebo „ -Cytat z internetu

Ps moderatorzy, nie wiedziałem do jakiego działu to sie nadaje, prosze, zaakceptujcie, w polsce ludzie o tym praktycznie nie wiedzą, a być może jakiejś osobie cierpiącej na schizofrenie ten post doda nadziei itd….
Mam w sobie ogromną empatie i współczucie do osób z tego typu zaburzeniami, ja sam doświadczyłem lekkich psychoz i dla mnie osobiście może 50-100mg kwetiapiny do zaakceptowania
A po innych neuroleptykach dużo gorzej sie czułem(ale brałem niewiele, tak jak mówiłem, miałem tylko lekkie psychozy, no i coś tam na depresje czy coś kiedyś mi przepisał neuroleptyk jak byłem młodszy)
(Lecz nie zniechęcam do neuroleptyków, niektórzy reagują na nie dobrze, i często te leki ratują życie)
  • 2954 / 1598 / 35
Ksanomelina/trospium to jest lek, który pomaga i poprawia też zachowania społeczne bo ogranicza wycofanie z życia społecznego. Trospium ogranicza działanie obwodowe leku w tym mdłości i wymioty. Dodatkowo jest to też dobry nootrop.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 11 / / 0
@AnnaS Wiesz tylko z teorii czy próbowałaś? Jakieś skutki uboczne? Wpływa jakoś na hormony np?
  • 2954 / 1598 / 35
Mało w życiu nie testowałam nie zauważyłam wpływu na hormony ale badań laboratoryjnych w tym zakresie nie robiłam. Skutki uboczne są niwelowane trospium dodawanym bo to lek w duecie. Motywacja i koncentracja trochę up ale nie za dużo, za to lepiej w tłumie gada się rośnie w kierunku interreakcji z otoczeniem.
Także jest plus pewnie mogą wystąpić bóle głowy ale nie umnie ewentualnie brzuch u znajomego wyłącza natłok myśli i głosy.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...