uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej,

Szukalem i szukalem juz roznych sposobow jak tu elegancko wygodnie i tanio zbudowac sobie growboxa ale takiego 1.2x1.2 okolo. No i wymyslilem ze po prostu kupie za 60-70 zl namiot jednoosbowy czy tam dwuosobowy. Taki turystyczny namiot. W nim w srodku podwiesze lampe, zrobie dziure w jednym boku i zamontuje filtr weglowy, w srodku postawie roslinki i wiatrak mieszajacy. Dobry pomysl? Od srodka to jescze wewnatrz okleje czyms odblaskowym i jazda? Az musialem zapytac bo nie widzialem zeby ktokolwiek tak kiedys zrobil i czekam na wasze opinie
  • 12452 / 2421 / 0
Widziałem w swoim życiu na żywo tylko jednego box'a, którym była ciasna budka ze sklejki i wiatraczek od komputera. Roślinka oczywiście kompaktowa, ale bardzo ładnie wyglądała więc na pewno się da.
Musisz dobrze zaplanować podlewanie i doniczki, żeby tam jakaś woda nie stała.
  • 494 / 102 / 0
To prowokacja, prawda? %-D

Jeśli chcesz po taniości to zaczyna się sezon outdoorowy, będzie najtaniej jak tylko możliwe.

Taki growbox 1.2mx1.2m potrzebuje whuuj światła, +-600w HPS albo z 300W LED. Będziesz chciał dobrego leda to z 2k wyjebiesz, będziesz kombinował jak z namiotem to licz minimum 300zł, taniej się nie da.
A propos namiotu to dawno nie biwakowałem ale chyba taki namiot może przepuszczać powietrze no i ogólnie januszerką to pachnie.
A propos zapachu to zestaw wentylacyjny to kolejne 500-700zł do rachunku.

Taniej będzie jak zejdziesz z wymiarów. 1.44m2 to całkiem dużo, na handel chcesz uprawiać czy kopcisz gieta dziennie? %-D
  • 12452 / 2421 / 0
Faktycznie o zapachu w ogóle nie pomyślałem. Myślałem, że autor pytania liczy się ze wszelkimi kosztami.
Też jestem zdania, że outdoor to dużo lepsza opcja, choć zupełnie inne komplikacje.
  • 547 / 49 / 0
Jak wentyl będzie zaciągał powietrze ze środka na zewnątrz to nie powinno śmierdzieć, ale to i tak sraka. Ten poliester nawet jak nie przepuści powietrza to będzie podatny na temperaturę, hps i jego starter grzeją się fhuj, bałbym się że się spali kiedyś. No chyba że wpadają ledy ale to wtedy powinno też wystarczyć forsy na normalny namiot. Poza tym, nisko bedzie bez treningu. Szkoda gadać. Lepiej już skręcić boxa z jakichś płyt.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.