na wstępie od razu zaznaczam, że dopiero się zarejestrowałem na stronie i nie wszystko wiem czy widziałem.
dopiero zaczynam moją przygodę z uprawą
Zacznijmy może od początku...
miejsce:
- piwnica w domu prywatnym, za ścianą piec ok. 4m. dalej (mamy początek marca - tak wiem, że każdy wie).
-- roślinka 1 a dokładniej royal madre w zamierzeniu uprawa będzie w szafce h-100/dł. 40/ sz. na ok. 40. później, może dorzucę 2 roślinę.
1. Ta szafka wystarczy, czy trzeba ją pomalować czy coś innego.
2.Chce kupić filtr węglowy i jaki to ma być? Czy wystarczy taka jakby puszka czy może taki prostokąt zasłaniający całe drzwiczki. Z tyłu szafkę mam zamiar uszczelnić np. silikonem. Dodatkowo mam na stanie węgiel pył ok. 500gr. drzewny aktywny, więc może z tego da się coś zrobić?
3. Jaką ziemie dobrać? W domu mam podłoże warzywne (,,aura,, chyba), perlit gliniane kamyczki.
4. Nawożenie. Posiadam ,,Easy Boost Organic Nutrition 100g,, w razie czego saletrę i mocznik w sumie też.
5. Czy dobry będzie system 12h światła i 12 ciemności? Jakie światło kupić? Jak się mają zwykłe Zarówki? Czy jeśli żarówki nie, to czy nowe lampy specjalne czy coś takiego nie spowoduje podejrzanego wzrostu zużycia energii?
Budżet ze względu na przymusowe siedzenie w domu (wypadek) ograniczony.
Liczę na wasze odpowiedzi...
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.