Za kilka dni minie mi miesiąc jak nie pale mj. Mam 35 lat, z ziołem związany od 3 lat, paliłem codziennie wieczorem, przerwy max 1-2 dni choć zwykle codziennie. Takiej przerwy w mojej karierze nie było :) Prób rzucania miałem bardzo dużo ale i tak paliłem codziennie. Czym bardziej chciałem rzucić tym więcej paliłem, chodziłem bardzo zły, depresja się powiększała. Leczę depresje i lęki od 8 lat. 3 miesiące temu odstawiłem fajki, miesiąc temu zioło. Rzuciłem z dnia na dzień, mając na wyciągnięcie ręki dużą ilość.. rzuciłem na luzie, bez spiny, z pomocą poszedł olej cbd, melisa, melatonina oraz antydepresant który od lat biorę. Codziennie planowałem dzień.. zwykle planowałem wieczór bo wtedy paliłem do oporu. Film, rowerek stacjonarny w pokoju, jakaś gierka na kompie, zacząłem robić w końcu to to na co nie miałem ochoty kiedy jarałem, trochę na siłę musiałem to robić przez pierwsze 2-3 dni ale pomogło ponieważ spodobało się że robię coś innego wreszcie, że w końcu kolejny dzień przeżyłem bez zioła. Z każdym dniem psychicznie czułem się coraz lepiej. Po tygodniu doszły problemy ze spaniem.. kilka dni brałem hydroksyzynę.. wróciłem do dużej ilości melisy i melatonina na noc.. to mnie wyciszyło trochę. Przestałem liczyć dni niepalące aby o tym nie myśleć. Pierwszy tydzień uważam na kluczowy, potem jest lepiej dużo lepiej. Olej CBD pomaga na poty i w zaśnięciu, melatonina codziennie 1 tabl przed snem pomaga, do tego 2 tabl positivum albo mocna melisa i człowiek śpi. Rowerek w moim przypadku zmęczył mnie i pomógł zasnąć, spacer po lesie byle się zmęczyć, dotlenić serce i mózg, zobaczyć jak życie jest piękne i ile mogę robić rzeczy zamiast palenia.
Minął mi prawie miesiąc detoksu. Moje oczy w końcu odpoczywają.. już nie mam takich worów jak rocky po walce, lepiej widzę, wraca pamięć i koncentracja. Ze spaniem jest lepiej choć wstaję czasami o 6 tej i spać nie mogę mimo iż nie pracuje obecnie.
Detoks polecam wdrażać na totalnym luzie, bez spinania się i nie za wszelką cenę. Tylko wtedy kiedy człowiek nic nie musi to może coś osiągnąć. Zawsze kiedy coś musiałem to nie wychodziło. Trzymajcie się Przyjaciele. Trzymam kciuki za Was !!!
Pozdrawiam :)
Mi jutro 6 maja o godzinie 5:30 miną właśnie 3 miesiące.I dopiero po tym czasie mogę stwierdzić że psychicznie dopiero do siebie doszedłem.Nerwica mi minęła wszystko.Tego gówna THC nie mam już w sobie w 100%
Nigdy nie zapalę tej zjebanej rośliny.
Nic mi tak nie poryło psychika jak ona.
Mam zupełnie inne zdanie o tej roślinie i z tego co pamiętam w Twoich postach też sporo więcej lat.
To prawda że gandzia "zostawia ślad jak sanek płoza", szczególnie przy wieloletnim paleniu , dzień w dzień.
Musze jednak stanąć w jej obronie, gdyż moim zdaniem to jedna jeżeli nie jedyna używka, która stosowana z głowa może przynieść więcej + niż -.
Wiesz, mój dobry Kolega, stosując ją, mógł zasnąć bez bólu podczas ostatniej fazy choroby nowotworowej, mógł pogadać , nawet się uśmiechnąć .
Nigdy nie widziałem aby ktoś zjarany odwalił gruby numer, no może próba włamania do MC :) , a wiesz na ilu pogrzebach, związanych z alkoholem byłem ? Zbyt wielu !
Właśnie na tym "stosowaniu z głową" tej używki wielu się przejechało i potrzebny był detox :)
@Rosynant2000
@kriston87
Nic mi tak nie zryło psychiki jak mj.Żaden drag DRAG
3 miesiące do siebie dopiero doszedłem.
Jedynie alkohol.
Pierdole te leki.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.