...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 44 / 1 / 0
jest gdzies podobny temat, tyle ze dotyczacy morfinowego skreta? a jeszcze najlepiej jakby ktos umial zaradzic w przypadku jednoczesnego skreta i pirogena :]
  • 401 / 3 / 0
marla singer pisze:
jest gdzies podobny temat, tyle ze dotyczacy morfinowego skreta? a jeszcze najlepiej jakby ktos umial zaradzic w przypadku jednoczesnego skreta i pirogena :]
Nie mylisz przypadkiem pojęć, dziewczynko? Skręt występuje po odstawieniu, a pirogen w przypadku wstrzyknięcia sobie czegoś 'fe', zazwyczaj brudnym sprzętem. Czyli jak sobie już coś wstrzykniesz to nie masz skręta- i odwrotnie, a pirogen może zdarzyć się lub nie niezależnie od niego.
Na pirogena pomagają wszystkie leki przeciwzapalne, jak paracetamol, ibuprofen, aspiryna.
Na skręta 'morfinowego' stosujesz analogicznie jak w przypadku 'heroinowego' albo stopniowe schodzenie z dawek, albo substytucja inną substancją, albo schodzenie na sucho (wtedy musimy sobie dać parę dni wolnego) z ewentualnym użyciem przeciwbólowych leków bez recepty.
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 17 / 1 / 0
Kubansky pisze:
Podbijam temat tyle,ze z pomoca jakich kolwiek środków , mogą to byc benzodiazepiny, leki opioidiowe czy co kolwiek, mam szeroki dostep do czegokolwiek i niestety jak na zlosc nie do metadonu.
Dostęp do metadonu zalezy od tego gdzie mieszkasz i czy masz znajomosci z ludzmi kturzy są na programie metadonowym,jak jesteś z Wawy to niepowinieneś mieć problemu z zalatwieniem,a w najgorszym wypadku czeka Cie podroz do Lublina pod punkt metadonowy i odkupic od kogoś taka ilosc jaką potrzebujesz?I tak mojego postu moderator nie przepusci:)
Scalam x2. dsn
krooku pisze:
Czesc witam wszystkich uzytkownikow forum , chciałbym sie dowiedziec czy znacie jakies legalne proste środki np. Tabletki dostepne bez recepty czy zielarskie herbatki itp. które pomoga w zredukowaniu obiawów odstawiania heroiny? Ja pale około trzech miesiecy jakies pół do grama dziennie. Z gory dziękuje za wszelkie porady .
Witam trzy miechy to niedługo,jak chcesz przejsc skręta lżej niż na sucho to zaopatrz się w klony,antydeprechy(doxepina) i przeciwbulowe żeby już opiatów nie zażucać,kup aulin i na bóle stawów,do tego zawsze jak dlamnie jest dobre zioło,jest antywymiotne i poprawia samopoczucie psychiczne na troche ale zawsze cos!i apetyt będziesz miał bo wiadomo ze na skrecie chciał bys zjesc ale niewchodzi,a palenie robi swoje:).Ale Moja rada zaciskaj zęby i lec na sucho wypocisz gówno i będzie ok:)powodzenia.......
duldidaj pisze:
a jak puści metadon po jednorazowym? ;] Już lepiej brać kilka dni czy tam tydzień w niskich dawkach bo się wpierdolisz w jeszcze większy syf.
Dokładnie zejscie z metadonu w porownaniu do helu jest tragiczne,póki jesteś jeszcze nasaczony to oka,ale już jak zwieracze zaczna puszczac tak po trzech dniach i psycha zaczyna świrowac bule reumatyczne tzw.rowerki łamanie kosci dochodzą do kompletu.Wydaje Ci się że to nigdy się nieskończy a jeszcze do pakietu dochodzi żyganie oczywiscie,brak apetytu,siły.Wtedy tylko leżysz i myślisz co i kiedy bedzie zeby przyjebac,a chodzi o to zeby niemysleć więc Ja zażucam doxepine,poprostu robię z Siebie warzywko na dwa miechy.Więc kompot i helupa przy mietku jest bajką,juz jak pic syrop to dożywotnie zgadzając sie na smycz!!!Aktualnie jestem na smyczy,ale dwa razy się odtruwałem i było tak jak napisałem,ale zadługo lecę na opiatach żeby z nich zrezygnowac całkiem dlatego jestem na programie byłem juz wyzucany za dobieranie innych dragów,ale powróciłem bo 16 lat na opiatach robi swoje.Wiem sa większe staze ćpania ale to nie o to chodzi kolesie po 20 latach wychodza i szaczun dla nich,ale Ja i mój organizm:)niedam rady bez syropu!!!!!!!!!!!
Żyć szybko i pelnia życia umierać jak w najmniejszych mekach!!!!!!!!!
  • 44 / 1 / 0
ms lovett pisze:
Skręt występuje po odstawieniu, a pirogen w przypadku wstrzyknięcia sobie czegoś 'fe'
serio, wiem, czym sie to rozni, nie wale od wczoraj. a co do polaczenia skreta i pirogena, to dosyc prosta sprawa, najpierw zlapalam pirogena, ktory potrafi u mnie trwac kilka dni- zwykle ok.3; kilka godzin pozniej skret.
w sumie dziwne, od dawna nie potrafie sie ugrzac koda nawet w ilosciach 8op.thio, a jedna pomaga mi na bole stawow, milo sie zaskoczylam.
  • 19 / 2 / 0
Najlepiej przejść to wszystko na czysto. Cierpieć! W końcu wiadomo za co, no i kara musi być jakaś.

Mnie polecano (odstawiłam, bo musiałam, a że nie chciałam) leki z apteki przede wszystkim antidol, bo bez recepty no i tramal, ktory dostawalam od znajomych pracujacych w szpitalach. Pozniej przezucilam sie na psychotropy, pewna chora na garnek dziewczyna w zamian za to, ze mogla mi sie pozwierzac dawala mi po kilka paczek lekow - za ktore slono bym zaplacila. Kolejne byly odczynniki chemiczne az teraz stanelam na mefedronie, z ktorym mam zajebisty problem.

wydaje mi się, że po prostu szukam czeogś, co w jakimś stopniu zastąpi mi hell a że nie mogę znaleźć to po prostu odurzam się wszystkim, co tylko wpadnie mi w łapy.
Zginęłam nie mając nawet sposobności żeby Cię pocałować, ale rodzę się na nowo. Będę miłością i dzięki miłości będę istnieć, wiecznie.
  • 129 / / 0
spróbuj na sucho, ew jakieś benzo
  • 1180 / 5 / 0
Mały ko-koment-arz odemnie: męcz się jak... głupiś.

PS. a tak naprawdę to twardziel z ciebie...jednak na prawdę nie ma powodu dla którego musisz przechodzić te katusze jak są sposoby na prawie bezbolesne odstawienie.
  • 2652 / 382 / 0
Ja robię odstawki na sucho. Męczarnia wiadomo, ale warto. Jak organizm dozna takiego wstrząsu i się wyczyści do cna, to potem strzał jest jak z bajki. Tak jak napisał lipa - ewentualnie benzo, ja bym jeszcze dopisała: ketonal i loperamid, jak masz dostęp to metoklopramid się dobrze sprawdza.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 714 / 45 / 0
kowalskii pisze:
jak są sposoby na prawie bezbolesne odstawienie.
O, jam jest ciekaw, bom amator i nie spotkałem - ślicznie poproszę.
  • 1180 / 5 / 0
^ żartujesz? na hypku od 2007 i nie wiesz jakie jest leczenie substytucyjne od opiatów?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...