Oczywiscie jesli terapeuta nie ejs,t waszym, wyborem a wyborem rodziców czy włądzy to nie widze sensu w pełnej otwarftości gdyzdo niczego ona nie prowadzi w takich przypadkach więc mówuimy wtedy tylkko to co nleży i wymaga sięod nas do powiedzenia w takich sytuacjach. Choćźpowiem że sciemnianie na dłuzszą metę to ciezka sprawa i każdy dobry terapeuta przynajmniej sam dla siebie załąpie że nie leczymy się a gramy.
Ja z terapeutami nigdy nie miałem oporów mówić jak jest, pełna szczerość ale na grupie/społeczności blokada. Nie potrafię jej przeskoczyć.
Blue_Berry pisze: Jakbyś powiedział, że dilujesz to terapeuta miałby prawo powiadomić policję.
Ustawa o zawodzie psychologa (terapeutów też ona dotyczy) mówi, że wyjątkiem od zachowania tajemnicy zawodowej może być sytuacja kiedy : "poważnie jest zagrożone zdrowie, życie klienta lub innych osób " Trzeba by mocno naciągnąć w praktyce ten zapis żeby podciągnąć pod to dilerkę. Na tej zasadzie to dilerów skazywano by nie za sam handel a za narażenie na utratę życia z art. 160 kk.
Fakt: ''przez kilka miesiecy od rana do wieczora zastanawialem sie jak dorwac kogos kto mnie okradl i obrazil, poderznac mu gardlo, porabac cala jego rodzine siekiera, spalic jego DOM, obciac mu glowe i wrzucic moje zdjecie na facebooka, trzymajacego jego leb z podpisem TRZEBA MNIE NIE BYLO WKURWIAC a nastepnie wbic sobie noz w serce''
U psychiatry powiedzialem tak: ''Przez kilka miesiecy myslalem o samobojstwie.''
O narkotykach opowiadalem normalnie. Oni mieli na to wyjebane.
xzx
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.