...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Kudzu Vine Pueraria Lobata jest rośliną jadalną, występującą w Ameryce i Azji. Korzeń tej rośliny posiada dużą zawartość skrobi bogatej w związki zwane izoflawonoidami. Suplementy diety wytwarzane z tej rośliny mają działanie odtruwające ,a izoflawony są substancjami przeciwzapalnymi, przeciwbakteryjnymi a przede wszystkim wpływają na prawidłowe funkcjonowanie neuroprzekaźników. Wynika z tego, iż kudzu z jednej strony wspomaga walkę z nałogiem, z drugiej zaś ma pozytywny wpływ na leczenie osób uzależnionych z innych schorzeń. Szczegóły można przeczytać w ulotce kudzu root. Może to komuś pomoże. Wiem że w rzucaniu palenia i alkoholu kudzu jest skuteczny.

[ external image ]
  • 451 / 2 / 0
Skąd takie cudo wziąć? Nie ma o tym wiele w necie.
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 625 / 28 / 0
mame mi czasem dodaje do zup i sosów żebym nie zdech
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 33 / / 0
Kudzu- magiczny ogród. Ja tego nie mogę, narobiłem kapsułek i leżą. Jak się napiłem piwka (wystarczyło jedno) taki kac skur... i deprecha, że się poddaję. Najgorsze, że nie rano tylko chwilę po wypiciu :) pzdr
  • 3 / / 0
@boberator.
Zamawiasz w sklepie DOZ i odbierasz we wskazanej przez Ciebie aptece.
  • 210 / 12 / 0
Jak dla mnie to całe kudzu jest niewiele warte. Matka mi kupiła ostatnio żebym przestala palic i żebym mniej piła (o tym ze ćpam nie wie) i efekty są znikome. Jedyny efekt jaki zauważyłam, to to, że po kudzu mniej sie chce palić zeszłam z paczki fajek do3 szlugów na dzień.

Warto zauważyć, że jeśli zje się za dużo kudzu, to wykazuje ono lekkie działanie rozweselające. Zalecana dawka wynosi 2tabl na dzień: 1 rano i 1 wieczorem. Zjadłam 5 albo 6 na raz i wywołało to u mnie euforię,ale nie taką jak po narkotykach (głupawy śmiech i ogólne śmianie nie wiadomo z czego), tylko naturalną radość z drobnych przyziemnych rzeczy np z muzyki albo suchych kawałów.

Teraz narzuciłam sobie dietę beznarkotykowa, ale cieżko powiedzieć, czy kudzu pomogło. Do niektórych rzeczy ciągnie mnie tak, jak zazwyczaj, ale w przypadku fajek właśnie pomaga.

Z tego co czytałam na temat kudzu root, na niektórych działa na tyle mocno, że pomaga im wyjść z uzaleznień.
W ciemności napędzanej chemią dalej i głębiej śnić. Sny i chemia,  więcej chemii więcej snów. I ciągle dalej w ciemność, w sny szalone, w opetane głębie i w  źrenice jak otchłanie.
  • 1957 / 230 / 0
Serio mniej się chce palić? Może ktoś porównać z tabexem/desmoxanem?
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2976 / 256 / 0
Albo z bupropionem :>
  • 1080 / 126 / 3
  • 1080 / 126 / 3
Witam,

Od 12.01 biorę 500 mg dziennie i mi pomaga na parcie na alkohol.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.