...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Kudzu Vine Pueraria Lobata jest rośliną jadalną, występującą w Ameryce i Azji. Korzeń tej rośliny posiada dużą zawartość skrobi bogatej w związki zwane izoflawonoidami. Suplementy diety wytwarzane z tej rośliny mają działanie odtruwające ,a izoflawony są substancjami przeciwzapalnymi, przeciwbakteryjnymi a przede wszystkim wpływają na prawidłowe funkcjonowanie neuroprzekaźników. Wynika z tego, iż kudzu z jednej strony wspomaga walkę z nałogiem, z drugiej zaś ma pozytywny wpływ na leczenie osób uzależnionych z innych schorzeń. Szczegóły można przeczytać w ulotce kudzu root. Może to komuś pomoże. Wiem że w rzucaniu palenia i alkoholu kudzu jest skuteczny.

[ external image ]
  • 451 / 2 / 0
Skąd takie cudo wziąć? Nie ma o tym wiele w necie.
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 625 / 28 / 0
mame mi czasem dodaje do zup i sosów żebym nie zdech
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 33 / / 0
Kudzu- magiczny ogród. Ja tego nie mogę, narobiłem kapsułek i leżą. Jak się napiłem piwka (wystarczyło jedno) taki kac skur... i deprecha, że się poddaję. Najgorsze, że nie rano tylko chwilę po wypiciu :) pzdr
  • 3 / / 0
@boberator.
Zamawiasz w sklepie DOZ i odbierasz we wskazanej przez Ciebie aptece.
  • 210 / 12 / 0
Jak dla mnie to całe kudzu jest niewiele warte. Matka mi kupiła ostatnio żebym przestala palic i żebym mniej piła (o tym ze ćpam nie wie) i efekty są znikome. Jedyny efekt jaki zauważyłam, to to, że po kudzu mniej sie chce palić zeszłam z paczki fajek do3 szlugów na dzień.

Warto zauważyć, że jeśli zje się za dużo kudzu, to wykazuje ono lekkie działanie rozweselające. Zalecana dawka wynosi 2tabl na dzień: 1 rano i 1 wieczorem. Zjadłam 5 albo 6 na raz i wywołało to u mnie euforię,ale nie taką jak po narkotykach (głupawy śmiech i ogólne śmianie nie wiadomo z czego), tylko naturalną radość z drobnych przyziemnych rzeczy np z muzyki albo suchych kawałów.

Teraz narzuciłam sobie dietę beznarkotykowa, ale cieżko powiedzieć, czy kudzu pomogło. Do niektórych rzeczy ciągnie mnie tak, jak zazwyczaj, ale w przypadku fajek właśnie pomaga.

Z tego co czytałam na temat kudzu root, na niektórych działa na tyle mocno, że pomaga im wyjść z uzaleznień.
W ciemności napędzanej chemią dalej i głębiej śnić. Sny i chemia,  więcej chemii więcej snów. I ciągle dalej w ciemność, w sny szalone, w opetane głębie i w  źrenice jak otchłanie.
  • 1957 / 230 / 0
Serio mniej się chce palić? Może ktoś porównać z tabexem/desmoxanem?
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2918 / 243 / 0
Albo z bupropionem :>
Dawny nick: tur3k
  • 1072 / 123 / 3
  • 1072 / 123 / 3
Witam,

Od 12.01 biorę 500 mg dziennie i mi pomaga na parcie na alkohol.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.