4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
Dół porządny jest, bo nie umiesz dobrze zrobić syntezy i trujesz się manganem (sprawdzone).
Pytanie: mangan się tworzy jak się da za dużo nadmanganianu potasu, tak? Więc to całe 'dobre' zrobienie syntezy polega jedynie na ograniczeniu nadm. pot. do niezbędnych ilości ? Bo chyba ilość octu (mówię o podaniu doustnym/dopupnym) nie gra tak bardzo roli - najwyżej go zostanie, ale kurwa, nie jest w końcu szkodliwy.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
To raczej nie mangan, bo to zdaje się kompletnie inny związek, a zła ekstrakcja i takie efekty spowodowane są występowaniem potasu (nie wiem czy nadmanganianem czy nie bo chemikiem nie jestem) bo to on ma takie działanie?
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Sprawa jest taka, że na paczkę Sudafedu, żeby utlenić całą pseudoefedrynę potrzeba 0,23g KMnO4...

Ale ciężko to odważyć w domowych warunkach więc polecam zakupić KMnO4 w tabletkach. Jedna tabletka ma 100mg, więc kruszysz 2 tabletki i masz odpowiednią ilość.

No i ważne jest dobrze przefiltrować i odstawić, żeby reakcja zaszła do końca, bo nieprzereagowany nadmanganian może wpaść do roztworu... Chujowo jak się puknie coś takiego po kablach :/ Potem są drgawki i problemy z oddychaniem...
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: neta »
hmm no czytam sobie i aż mnie bierze
opiate skąd wiesz że dobry metkatynon nie powoduje chujowych zjazdow?
konsultowaliśmy to wszystko robiłeś należycie a jednak zjazdy chujowe miałeś
teraz ich nie masz bo dodatkowo się wspomagasz innymi substancjami taka prawda
myślę,a nawet jestem przekonana że nie chodzi tu o tl.manganu
sporo poczytalam na ten temat i zweryfikowałam to praktyką swoją jak i innych osób
niektórzy mają gorsze zjazdy inni bardziej lajtowe to kwesta podejścia,stopnia uzależnienia,psychiki
jakby ktoś miał wątpliwości poprę swoją wypowiedź wiedzą fachową no i własnym przykładem
zgadzam się tylko co do ilości nadm potasu do użytej reakcji
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2008 przez neta, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik neta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 44 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
W przypadku mcatu mam małe doświadczenie, ale ze stymulantami duże i każdy powoduje zjazdy, nawet bardzo dobra kokaina.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: metkatynon »
Nadm nie powoduje zadnych dolow itp.Po kazdym stymulancie musi byc zjazd.A to jak silny jest to tylko sprawa psychiki i np sprawa Twojej sytuacji zyciowej w jakiej jestes czyli nastroju itd.Ja osobiscie mam zjazd duzo lzejszy niz ten po fecie :-) a euforia lepsza tylko ze krotka ;]

a co do ilosci nadm na paczke sudafedu to liczyc nie umiecie?? 8-(

1 mol nadmanganianu utlenia 2.5 mola chlorowodorku efedryny.

720mg efedryny :2,5 = 288mg nadm potasu ;]
Czyli 0,29 a nie jak napisal codeine 0,23
Więc bierzesz kurwa 3 tabletki po 100mg i zeskrobujesz z jednej troszke i masz okolo 288 odmierzone.
c0deine pisze:
Sprawa jest taka, że na paczkę Sudafedu, żeby utlenić całą pseudoefedrynę potrzeba 0,23g KMnO4...

Ale ciężko to odważyć w domowych warunkach więc polecam zakupić KMnO4 w tabletkach. Jedna tabletka ma 100mg, więc kruszysz 2 tabletki i masz odpowiednią ilość.
Jezeli takie bzdury wypisujecie nawet liczyc na kalkulatorze nie umiecie to ja sie boje kurwa o prawdziwosc innych kwestii odnosnie przepisu. 8-( :nuts:
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2008 przez metkatynon, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 440 / 4 / 0
Zjazd jest onli psychiczny. Kondycja skurwysyny.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Tak każdemu przydały by się podstawy chemii... i te swoje obliczenia 0,29g (bo tak wychodzi z moli) to sobie w dupe wsadzcie ;) Takie coś ma prawo bytu przy czystych związkach ;) W sudafedzie masz w chój glukozy btw. i to ona odpowiada za tak gwałtowną reakcję (zagotowanie) gdy się spużnimy z dodaniem wody (robiąc kapelusznikowy) Glukoza się utlenia najnormalniej... Nie mniej jednak robiąc to Kapelusznikowo w ciągu 15min (cały proces) otrzymuje się tyle związku czynnego ze heh poczułem się mocno nakręcony... to dobrze wrózy ;) bo warunki tej reakcji są naprawdę dyrastyczne (temp. do ok 40-50C) czyli robiąc to łagodniej myślę że paczka sudafedu stykła by na conajmniej 2-3 takie akcje, dla osoby bez tolerki of corzz.

A co do porównania... hmmm osobiście myślałem że bliższe to będzie methamf. pomyliłem się..A szkoda..... amfetaminowe działanie, moze troszkę bardziej na psychike wchodzi a na fizyczne mniej - warg tak sobie nie poodpierdalałem (w ogóle prawie) i miałem większa kontrolę nad tym co robię ;P
  • 50 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: papiez »
Próbowaliście alprazolamu lub innych benzodiazepin na zejściu z metkatu? Jak dla mnie rewelacja przy amfetaminie. Na drugi dzień nie czułem, żebym brał coś dnia poprzedniego. No, nie licząc tego, że pociłem się jak kurwa i bolały mnie mięśnie ;). W sferze psychicznej jednak - czułem się bardzo pozytywnie.
Uwaga! Użytkownik papiez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Brałem, ale przed babka a nie na zwale i zawsze jak tak robię to nic z tego metkata nie czuje :/ A na zwalku na pewno fajna sprawa.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.