Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
[ external image ]
mam przygotowany już gotowy do spozycia r-r metkatynonu...
cyt
"do roztworu dodaj teraz kwas solny, octowy lub cytrynowy. dodawaj tak długo, aż lekko zasadowy rozwór przyjmie pH~6-7 (lekko, powtarzam lekko! czerwone zabarwienie papierka lakmusowego). można kombinować tak, by roztwór miał po prostu lekko kwaśny smak"
tutaj skala 6-7 jest raczej żółta - żółto zielona anijeżeli "lekko czerwona" barwa wymagana do krystalizacji metkata... tutaj lekko czerwony biorąc pod uwagę fotke powyżej byłby stan 3?2?
więc pytanie.. po prostu w jakim środowisku najlepiej skrystalizować metkata kierując się własnie powyższą fotką wskaźnikową
zależy mi na przeprowadzeniu jak najdokładniej krystalizacji...
posiadam także bezwodny aceton...
cyt
"jeśli porządane są kryształki do odparowujemy wodę do zera, następnie dodajemy acetonu 10 ml, który spowoduje wytrącenie się małych kryształków."
czyli do tego... co otrzymamy po odparowaniu wody dodać 10ml acetonu?
jak dobrać ilośc acetonu do ilości odparowanego metkata?
Acetonu jak najmniej i tak się odparuje. Daj linka do tego przepisu to rzucę okiem.
Śniło mi się, że metkata wysalałem dawniej według tego przepisu:
przepis-metkata-hcl-t36889.html
szpak123 pisze:Trzymaj się pH 6-7 tak jak w przepisie, tutaj to będzie coś ala żółty kolor.
Acetonu jak najmniej i tak się odparuje. Daj linka do tego przepisu to rzucę okiem.
Śniło mi się, że metkata wysalałem dawniej według tego przepisu:
przepis-metkata-hcl-t36889.html
"Następnie musisz skorygować wartość pH. Zmierz ją za pomocą papierków lakmusowych, ph będzie wtedy wynosić ok. 8-9. Musisz wprowadzić kwas solny by być pewnym, że powstanie sól metylokatynonu HCL. Kwas dodawaj powoli, kropla po kropli, jednocześnie mieszając roztwór bagietką. Po każdej dodanej kropli kwasu solnego sprawdzaj wartość pH. Prawidłowa wartość pH- wynosi 8-9. Powinno to nastąpić po dodaniu ok. 3-4 krolpi."
metkat wg tego przepisu ma ph 8-9 ... po dodaniu kwasu solnego ( także posiadam ) ma mieć nadal ph 8-9?
rozumiem, że tak jak radzisz środowisko wysalania musi być "lekko kwaśne" czyli 6 leciutko wpadające w 7 ...
a korzystałem z przepisu
metkatynon-faq-opis-syntezy-t24734.html
jednakże samego metkata zrobiłem najlepszą znaną mi metodą z octem na zimno...
nastepnie korzystając z przepisu "Synteza bez octu, z dodawaniem kwasu po reakcji" pod koniec sekcji jest poradnik, jak skrystalizować metkata podobny do twojego z linka jednakże bez metanolu... która metoda jest wydajniejsza? w której uzyskam mniej strat z metanolem? czy po prostu odparować ciecz i dodać bezwodny aceton na końcu?
Pozdrawiam.
chlorekturbokofeiny pisze:Z chemią nie pomogę :( ale trzymam kciuki ! Oby Ci się udało powodzenia ! Jak jeszcze się w kota bawiłem to marzyłem o kocie hcl, przerobić raz a porządnie 20 pak wpakować do worka i w razie potrzeby syp syp snif sniffff :) Nie zapominij podzielić się na forum wynikami !
Pozdrawiam.
krystalizować chcę to z własnej ciekawości, bo czuje potenciał w "płynie" ... a wiem, że snif będzie lepszy i wyraźniejszy ot tego subtelnego działania spożytego metkata w płynie
na sylwestra znajomy student farmacji przyniósł niespodziankę w postaci metkata hcl i muszę powiedzieć ... niebo
w dzisiejszych czasach trudno o coś - dla ludzi, postaram się zdać relację foto
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.