4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 645 / 69 / 0
Czesc, mam pytanie czy jak bede trzymal szczelnie zamkniety, zamrozo y metkat w zamrazarce to czy rozlozy sie do pefki i efki? Jesli tak, to ile % metkata przetrwa? Myslalem o krystalizacji alr nie mam dostepu do kwasu solnego. Czy jak dobrze doczyszczr metkat (mniej nadmaganianu niz w przepisie + doczyszczanie przez dodanie 3 tabletek aspelanu z octem zeby caly nadmaganian przereagowal) to czy wszystko bedzie ok na starosc? Uzyje dwie paki, ma starczyc na 4 dniowy ciag. Po pol paki codziennie.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 171 / 28 / 0
Stawiam, że wszystko pójdzie jednego dnia XD
  • 1929 / 443 / 4
tylko krystalizacja kota spowoduje jego "dłuższe życie"... metkat rozpada się w przeciągu 2 godzin od powstania... można co prawda tę reakcję spowolnić ( chociażby bardzo niska temperaturą ) ale tak czy inaczej się rozpadnie...
DXM
  • 1610 / 55 / 0
Myśle że jakby metkata zamroźić mogłoby to sporo dać...

Chłód spowalnia każdą reakcję. Żadna reakcja nie zajdzie w temperaturze zera kelvinów, więc jakby dostatecznie schłodzić kota, to by mógł pożyć dość długo
  • 11 / 2 / 0
Mam takie pytanie. Ile kwasu solnego bezpośrednio po przefiltrowaniu na jedną paczkę ? Żeby był krystaliczny
  • 11 / 2 / 0
Zrobiłem metkat przy użyciu manganu ,octu i wody. Kiedy zrobiło się błoto przefiltrowałem a żeby go skrystalizować do postaci soli ile muszę użyć HCL kwasu solnego do 1 paczki sudafedu czy apselanu. Z góry dzięki za odpowiedź
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.