[ external image ]
Wygląda jak bieluń ale liście ma inne i zwie się Burgamisa Candida. Czy ta roślinka tez nalezy do magicznych?
Od jutra rzucam.
EDIT: Smacznego:]
Kłamałem z tym u góry :)
Od jutra rzucam.
The leaves, flowers and seeds all contain an alkaloid and are considered to be toxic.
While some folks have used it as a hallucinogenic, the difficulty with this rests with the plant. In rich soils, the plant will not concentrate the alkaloid heavily. In poor soils (like any herb) the concentration of alkaloids increases. This means that while a batch of seed may give a “high” from one plant – a batch from another plant will simply kill.
Kłamałem z tym u góry :)
To co posiadasz nie wygląda na daturę tylko Brugmansję. Nie mam pojęcia czy Candidę, czy inną. Jak chcesz wywołać LD albo choć, bardzo (sur)realne sny musisz sam ustalić swoją dawkę. Na początek spróbuj herbatkę z 1/3 liścia albo i 1/2 i sprawdź. Na przyszłość wiedz że suszone liście działają i mogą leżeć w przeciwieństwie do świeżych.
Ja próbowałem ziaren datury w ilości 5,10,20,25,50 i 100. Zalewałem wrzątkiem z odrobiną mięty i piłem sam wywar bez nasion (które wcześniej tłukłem młotkiem, zawinięte w plastikową siatkę). Przy 5-25 ziarnach występowały mega realistyczne, rozbudowane, wielowątkowe i pokręcone sny. Przy 50 był już problem z zaśnięciem, ale snu nie zapamiętałem (próba tylko raz). Za to po 100 długo nie mogłem zasnąć, a gdy już zdołałem dopadł mnie koszmar z którego nie mogłem się obudzić, a że miałem wtedy kiepski stan psychiczny śmiem twierdzić że i przy bieluniu jest istotne S&S, które i tak wyjdzie...
3maj się
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.