Może moderator połączy, a entraced znajdzie tam coś ciekawego.
qiuru18 napisz co nieco. ja na tym paliłem zioło i nie było jakoś rewelacyjnie, browar odradzam, ryło mnie po tym większa depresja niż przed kuracją.
qiuru18 pisze: Jak się zastanawiasz nad jakąś substancją to napisz może będę miał jakieś informacje
Chodzi mi głównie o opiaty a w szczególności tramal.
Opiates (Heroin, Codeine, Vicodin, Oxy etc): It is NOT SAFE to use opiates while on a MAOI. Combining these drugs could lead to hyper or hypotensive crises, as well as respiratory complications. Avoid these drugs if you are taking a MAOI, PLEASE!
qiuru18 napisz co nieco. ja na tym paliłem zioło i nie było jakoś rewelacyjnie, browar odradzam, ryło mnie po tym większa depresja niż przed kuracją.
Z tym że wole bardziej moklo ...bo dopamina z sele mnie jakoś usypia i sedacja daje w kość..a iMao A daje mi sporo energi
I tak to jest właśnie z lekami ,to że jednemu pomogło nie znaczy że u drugiego tak samo będzie ...leki są nie do przewidzenia ...a ,skoro działanie nie jest jednolite to i ćpanie na lekach będzie u każdego inaczej wyglądać
Co do pica alkoholu ...to na selegilinie(do 20mg)) polecam ,ale nie wiecej niż 4 piwa ,bo potem zgon ...na moklo odradzam...przyjebałem 1 kieliszek i poszedłem spać :'(
Palenie znowu jakoś bardziej na psychodeliczną drogę schodzi przy lekach ,to już zależy czy komuś się to spodoba
Chodzi mi głównie o opiaty a w szczególności tramal.
Opiaty mocne fajniej pasują do sele ,tramal działa na serotonine i nor...dlatego bardziej pasuje do mao A ....Na początek w dawkach 20mg i zaleznie od reakcji i tolerancji zwiększać
Dawki do sele większe ładowałem ale już nie pamiętam jakie ....zresztą faza i tak średnia jest
qiuru18 pisze:bo dopamina z sele mnie jakoś usypia i sedacja daje w kość..a iMao A daje mi sporo energi
Teoria swoją droga a praktyka inaczej
Może powyżej dawki jest A i co po tym ...na mnie 5mg czy 100mg działa tak samo ..(oczywiście proporcjonalnie mocniej )
Leki iMAO trudno wrzucić do jednego wora i powiedzieć że selegilina w B działa tak samo jak moklobemid w B
To pogrupowanie jest jedynie by nam ułatwić w uproszczeniu zrozumieć działanie i podobieństwa reakcji
chemia chemii nie równa ...np działanie sele trzeba rozważyć przez kilka komplementarnych zdarzeń takich
jak ..,okresy półtrwania,odpowiedź organizmu na substancje i metabolity,tolerancja na stymulanty,+swój stan psychiczny
Nie paliłam nic tylko pierwsze dwa tygodnie na SSRI, potem już cały czas w opór.
Fakt, że zmieniałam leki kilka razy aż w końcu dostałam do sertry mirtę na duży epizod depresyjny (50mg i 15mg), ale teraz jest pięknie.
Zestaw łykam na noc, palę codziennie mj+hasz a leki i tak działają git.
Pewnie gdybym tyle nie jarała to to wcześniejsze leki też dałyby radę, tylko po co skoro wiem że palić będę.
A tak trochę się pomęczyłam i mam zestaw idealny.
Ja nie twierdzę, że nie ma sprzężenia leki - używki, od początku miałam teorię, że można to połączyć zwiększając dawki, czy też szukając dobrego mixa i moja teoria U MNIE zyskała potwierdzenie.
Zresztą nawet jeśli to nieprawda, to ja już to sobie zracjonalizowałam i nikt mnie nie przekona, najwyżej dostanę po dupie i się ogarnę, nie ma innej drogi
Czy jakieś złe efekty będzie widac ?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.