Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 162 / 28 / 0
@powerade33 powtórzę się - daj sobie czas na rozkrętkę. Czy suplementujesz kwasy omega-3? Postaraj się też o naturalne źródła tryptofanu w diecie.
  • 92 / 5 / 0
@Hanalena
Dzięki za odpowiedź - tak suplementuje różne suplementy .
Ale jak myślisz że to się rozkręci w tą stronę że teraz mnie zmuliło a da mi to z czasem powera ? No dam sobie czas nie mam innego wyjścia z miesiąc to pobiorę na tej dawce 30mg , fakt że napięcie i lęki zniwelowało , no ale ta okropna anhedonia i niechęć do wszystkiego , ale wiem że i tak jest to lepsze od tego napięcia psychicznego że aż bania bolała , dołożyłem tiantepine która powinna trochę działać na polepszenie humoru i antydepresyjnie , ale biorę ją 2 tyg w dawce jak w ulotce 3x1 ale narazie nie czuję żadnego działania 🥴 jak wezmę xanax dopiero humor się poprawia itp , ale wiadomo to droga do nikad 🥴
  • 162 / 28 / 0
@powerade33 jak widzę, stosujesz też pregabalinę, a ta zmniejsza uwalnianie neuroprzekaźników, takich jak glutaminian, noradrenalina (zakładam, że znasz ich rolę w organizmie). Coraz częściej (i na szczęście) zwraca się też uwagę na potencjał uzależniający pregi (m.in. ze względu na efekt euforyzujący). Podsumowując, nie wymagaj od Esci cudu i pozostań cierpliwy.
  • 92 / 5 / 0
@Hanalena
Dziękuję że ze mną rozmawiasz . No tak dam sobie czas tymbardziej że teraz na tej 30 mg nie powiem ale lęk wycięło i napięcie nerwowe a to chyba było gorsze od tego stanu anhedoni i depresji co jest teraz. Dodałem jeszcze tiantepine z myślą że trochę właśnie humor mi się poprawi . Wiem że teraz kazdy ma depreche bo wiadomo i taka pogoda na wiosnę będzie lepiej mam nadzieję to i zejdę z tego esci do niższej dawki bo w tamtą wiosnę i lato byłem na 10’mg i było fajnie , na jesień wróciło napięcie nerwowe i dorzuciłem do 30 mg bo ja i kawal chłopa 110 kg wagi . No co pchamy ten wózek dalej , a ty masz jakiejś dolegliwości coś bierzesz jak można spytać ?
  • 162 / 28 / 0
@powerade33 moje dolegliwości ograniczają się do problemów ze snem (podłoże organiczne). Obecnie poprzestaję na suplementacji i rygorystycznym przestrzeganiu higieny snu. Tianeptyna, powiadasz... masz chyba słabość do tych euforycznych wyskoków.
  • 92 / 5 / 0
Cześć , niewiem o co chodzi z tą euforią po tiantepinie skoro biore jej 3x1 inic nie czuje ?
  • 974 / 179 / 0
@powerade33 stosujesz dawki terapeutyczne to jaka euforię chcesz czuć?
  • 92 / 5 / 0
A to ona ma właściwości euforyczne , nawet nie widziałem ? 🤩 w jakich dawkach. ?
  • 1662 / 268 / 0
@powerade33 zjedz całą paczkę to się dowiesz:)
Co do napięcia, kumpel dostał na to escitalopram, arypiprazol i trazodon, mówi że jest dużo lepiej.
  • 92 / 5 / 0
@zburzony a powiedz mi ile kumpel bierze tego esci i trazadonu , ja trazadon dostałem teraz do esci właśnie ale ja biorę 30 mg esci i dalej te napięcie siedzi lęki jakby wszystko elegancko wykasowane a napięcie psychiczne jest niemożność relaksu . Biore jeszcze tianeltyne ale ona słabo działa czuję .
ODPOWIEDZ
Newsy
Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.